Лікар-анестезіолог Павло Сільковський, який досить відомий у вузьких колах, працюючи в обласній дитячій лікарні міста Рівного, отримав повістку.

Коли він опинився в ТЦК та СП, його одразу ж відправили проходити ВЛК (військово-лікарську комісію), хоча він виховує п'ятьох дітей. Про це чоловік особисто повідомив на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook.

ВЛК, скріншот: YouTube
ВЛК, скріншот: YouTube

Чоловік до раніше наданої інформації додав ще кілька коментарів, заявивши, що сперечатися чи ухилятися від служби в нього бажання немає.

"Я пішов туди зі своїми документами і все це пред'явив. Зі мною нормально спілкувалися, жодних проблем не було. Але сказали, що я маю пройти медкомісію, а вже тоді братимуть до уваги факт, що маю п'ятьох неповнолітніх дітей. Це єдине, що мене трохи здивувало”, - розповідає він.

Популярні новини зараз
По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати Українських водіїв внесуть до Реєстру військовозобов'язаних: чого чекати з червня 2024 року Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами
Показати ще

І зазначає, що має знайомого, багатодітного батька, якого одразу ж відстрочили, коли він передав документи ТЦК та СП.

ВЛК, скріншот: YouTube
ВЛК, скріншот: YouTube

Лікар уже пройшов комісію і дуже сподівається, що зможе отримати відстрочку відповідно до закону. Адвокат Марина Бекало заявляє, що це проста практика. Кожен чоловік повинен дотримуватись правил військового обліку. І якщо раніше хтось не ставав на військовий облік у 27-річному віці, змінював місце проживання, не проходив ВЛК тощо — дані потрібно оновити.

Нагадаємо, кожна українка має бути готова до війни: наречена "Да Вінчі" Аліна Михайлова пояснила чому

Як повідомляв "Знай.uа", після рейдів ТЦК у спортзалах видають методички, як діяти при візитах військкомів

Знай.uа писав, патрульні хочуть сфотографувати ваші документи: адвокат пояснив, чи це законно