Український народний депутат із партії "Слуга народу" Георгій Мазурашу знову у центрі скандальної ситуації, запропонувавши запровадити регулярні молитви за перемогу України у війні.

Звернення до президента було опубліковано на сайті парламенту.

Парламентарій стверджує, що історія знає випадки, коли молитви впливали на перебіг подій. Як приклад, він наводить рішення Уінстона Черчілля затвердити національний день молитви у травні 1940 року.

Скандальний депутат Мазурашу. Фото: Facebook
Скандальний депутат Мазурашу. Фото: Facebook

Законопроект від Георгія Мазураша / фото: скріншот із сайту парламенту
Законопроект від Георгія Мазураша / фото: скріншот із сайту парламенту

Популярні новини зараз
Пенсійний фонд виплатить значну допомогу: хто з українців отримає до 21 000 грн Газовики проводять заміну лічильників: скільки доведеться заплатити й чи можна відмовитись Українців ловитимуть посеред вулиці — ТЦК отримали нові повноваження по перевірці документів Олена Бюн розповіла, хто насправді замовив убивство Ірини Фаріон
Показати ще

"Через чотири дні після того, як Вінстон Черчилль став прем'єр-міністром у травні 1940 року, він затвердив національний день молитви. Схвильовані новинами про наступ Німеччини на Британський експедиційний корпус (BEF) у Бельгії та Франції, люди по всій Британії поспішали до своїх місцевих церков і каплиць, щоб врятуватися та помолитися. Після цього через п'ять днів до країни прилетіла звістка про успішну евакуацію британської армії з Дюнкерка", – пише нардеп.

Український депутат уже неодноразово потрапляв до центру скандалів. Його ініціативи викликали серйозні суперечки у суспільстві. Він запропонував змінити закон про державну мову, давши можливість використати не лише українську.

Законопроект від Георгія Мазураша / фото: скріншот із сайту парламенту
Законопроект від Георгія Мазураша / фото: скріншот із сайту парламенту

Ще він виступав за ув'язнення тих, хто критикує владу в мережі через фейкові акаунти, а також розстрілювати дезертирів. І це лише невелика частина його провокаційних пропозицій.

"Бог на стороні України, яка зазнала нічим не оправданого збройного нападу Російської Федерації, тому ми сміливо можемо звертатися до Бога з надією на допомогу в досягненні перемоги та звільненні всієї території України від російської окупації", – говорить Мазурашу.

Він вірить, що молитва буде потужним інструментом у боротьбі за визволення України від російської окупації. Але його ідея викликає сильні розбіжності, тому що релігія та політика – це чутлива тема, здатна викликати суперечки та хвилювання у суспільстві.

А ми нагадуємо,освіта в обмін на службу: чому законопроект Мазураша залишиться на папері

Як повідомляв Знай.ua, крути педалі, щоб скоротити термін: депутат придумав посадити ув'язнених на велосипеди, щоб виробляти електроенергію