Синопитики попереджають, що з четверга Україну накриє хвиля опадів у вигляді мокрого снігу та дощу. При цьому в п'ятницю, може 15 грудня, може спостерігатися морозна погода.

Про це повідомляє Укргідрометцентр.

Погода зима. Фото Freepik
Погода зима. Фото Freepik

Зараз територія нашої країни перебуває під впливом двох баричних утворень: зі сходу впливає антициклон, а з заходу - поле зниженого тиску, яке призводить до більшої хмарності та опадів.

"Тому у найближчі три доби очікуємо практично по всій території України опади у вигляді невеликого та помірного мокрого снігу та дощу", - кажуть синоптики.

Популярні новини зараз
З'ясовуватимуть після конфіскації: адвокат розповів, як "забиратимуть" авто на користь ЗСУ Українці зможуть отримати грошову компенсацію: кому слід звернутися до відділення "Ощадбанку" Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку
Показати ще

Зима. Фото: скрін youtube
Зима. Фото: скрін youtube

14 грудня із Заходу прийде циклон, який також принесе на нашу територію дощі.

Східним областям варто підготуватися до налипання мокрого снігу, а південним - до ранкового та вечірнього туману. Вітер буде південних напрямків, 5-10 м/с.

Дощова погода. Фото: Youtube
Дощова погода. Фото: Youtube

З четверга повітряні потоки змінять свій напрямок і в Україну повернеться морозна погода.

"Температура вночі та вдень від 3° морозу до 4° тепла, вдень у південній частині 3-9° тепла. З 14 грудня вона почне знижуватися. Тож в п'ятницю може розпочатися морозяна погода", - наголошують в Укргідрометцентрі.

Нагадаємо, тарифи на газ можуть зрости: коли це станеться

Раніше ми писали про те, що росіяни серйозно вдосконалили "Shahed" - Збивати стане ще складніше

Як повідомляв Знай.ua, пенсіонерам розповіли про "плюси" відпустки для догляду за дитиною