12 грудня стався масштабний збій у роботі українського оператора мобільного зв'язку "Київстар". Через потужну хакерську атаку перестали працювати сайт компанії, мобільний інтернет та зв'язок.

За словами гендиректора "Київстар" Олександра Комарова, метою атаки було повне знищення інфраструктури провайдера.

"Київстар", скріншот: YouTube
"Київстар", скріншот: YouTube

"Це війна. Вона йде не лише на фронті, а й у віртуальному просторі, у кіберпросторі”, - додав він.

Досі невідомо, коли ми повернемося до звичайного робочого стану мобільного оператора. За фактом кібератаки Служба безпеки України відкрила кримінальне провадження одразу за вісьмома статтями Кримінального кодексу.

Популярні новини зараз
По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі Залишать останню сорочку: які речі не будуть вилучати в ухилянтів-боржників В Україні впроваджують новий спосіб оплати за тепло: що тепер робитимемо Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома
Показати ще

"Київстар". Фото: скрін youtube
"Київстар". Фото: скрін youtube

Є одне питання, яке може турбувати українців, чи впливає ця катастрофічна ситуація на ситуацію на фронті. Представники Збройних сил запевнили, що збій у роботі "Київстар" не вплинув на комунікацію військовослужбовців на передовій. За словами спікера Сухопутних військ Володимира Фітьо, армійці використовують дещо інші канали зв'язку, тому в їхній роботі перебоїв не відбулося.

Отже, незважаючи на проблеми одного з найбільших українських операторів, зв'язку на фронті та координації оборонних дій не було порушено.

Нагадаємо, українці вже рвуть волосся на голові: по Київстару атакували Vodafone та Monobank

Як повідомляв "Знай.uа", два роки по підвалах заводу: з Авдіївки забрали 12 людей, які забули, як виглядає світло

Знай.uа писав, росіяни почали масований наступ:командувачі фіксують навалу по всій лінії фронту