Журналісти з'ясували, що у 2023 році Генштаб витратив 10 млн грн на закупівлю коштовних ікон, шахів, кришталевого посуду та смартгодинників. Цікаво, що більшість циз речей були придбані в одного підприємця.

Про це йдеться у розслідуванні "Слідство.Інфо".

Провівши рослідування, журналісти з'ясували, що Генштаб ЗСУ в 2023 році двічі купував ікони. Зокрема, Генштаб заплатив підприємиці Нелі Ільченко 36,5 тис. грн за три ікони в срібному оздобленні: "Юрія Переможця", "Неопалима Купина" та "Святого Миколая".

Коштовні ікони для Генштабу. Фото Слідство.Інфо
Коштовні ікони для Генштабу. Фото Слідство.Інфо

Цього Генштабу здалося замало, і трохи згодом провели черговий тендер на 48, 4 тис. грн. Це були ікони на мідній основі з посрібленим покриттям, позолотою та холодною емаллю "Янгола Охоронця", "Юрія Переможця", Божої Матері "Семистрільної" та "Казанської", які придбали у підприємця Олега Рубніковича.

Популярні новини зараз
Кожен пенсіонер повинен визначитися: українців поставили перед вибором Гороскоп на тиждень 20-26 травня для всіх знаків Зодіаку: конфлікт Водоліїв, маскування Терезів та шанс Близнят Українцям дали шанс позбавитися боргів за комуналку: далі може стати гірше Все, що накопичували – може зникнути: клієнти ПриватБанку втрачають заощадження
Показати ще

Нарада Генштабу ЗСУ, фото Facebook
Нарада Генштабу ЗСУ, фото Facebook

Однак і цього було замало. Генштаб також придбав ікону Божої Матері "Казанська", за 13,4 тис. грн, яку зробили у Троїцькій майстерні. На сайті цієї майстерні аналогічна ікона коштує 2,9 тис. грн.

Що цікаво, що окрім ікон, у Олега Рубніковича Генштаб ще закупив шахи за 39,4 тис. грн. Тут мова йде саме про дорогі італійські шахи "Римляни" та дві різні комплектації набору "Наполеон".

Коштовні шахи для Генштабу. Фото Слідство.Інфо
Коштовні шахи для Генштабу. Фото Слідство.Інфо

Окрім того, за 2023 рік Генштаб провів 20 різних закупівель нагородних годинників.

На них витратили 3,9 млн грн, з яких 1,1 млн — на купівлю смартгодинників.

Наприклад, 30 червня 2023-го Генштаб ЗСУ закупив 21 Apple Watch на 290 тис грн, тобто віддав майже по 14 тисяч за 1 такий смартгодинник.

Apple Watch, фото: iphones
Apple Watch, фото: iphones

У рослідуванні також з'ясували, що за цей рік Генштаб заплатив 70 тисяч гривень за 10 наборів кришталевого посуду,

Журналісти звернулись до Генштабу, із проханням надати якісь коментарі з приводу скандальних закупівель, але у відомстві поки мовчать.

Нагадаємо, портал Знай інформував, 2,2 мільярда на утримання доріг та закупівля вагонів за 1,95 мільярда: топ найдорожчих тендерів вересня

Раніше на порталі Знай повідомлялося, "Золота" кава для Міноборони: відомство хоче закупити напій в два рази дорожче

Також, наш портал інформував, щоб із комфортом роз'їжджати на Lexus: міська рада купила для мера Миколаєва магнітолу за 35 тисяч