У Миколаївській області посилили заходи щодо мобілізації населення, а саме видали указ про "лов ухилянтів". Про це в інтерв'ю розповів голова Миколаївської ОВА Віталій Кім.

Віталій Кім зазначив, що часом українці при зустрічі працівників ТЦК відмовляються надавати документи, аргументуючи відсутністю у тих повноважень. Таким чином ухиляються від отримання повісток. Ця недоробка була виправлена.

Візит до ТЦК, скріншот: YouTube
Візит до ТЦК, скріншот: YouTube

Так, на Миколаївщині видали укази, які наділяють працівників ТЦК необхідними повноваженнями. Зокрема, працюватимуть мобільні комісії, завданням яких є лов ухилянтів.

"Ми видали накази для повноважень, посвідчень. Усі ці речі, що були недоопрацьовані, ми доопрацювали на обласному рівні. Комісії мобільні будуть їздити, перевіряти, ухилянтів ловити", - зазначив голова ОВА.

Популярні новини зараз
Газовики проводять заміну лічильників: скільки доведеться заплатити й чи можна відмовитись Українців ловитимуть посеред вулиці — ТЦК отримали нові повноваження по перевірці документів Після ТЦК біжіть у банк: фінустанови вимагають оновлення даних Гроші змусять повернути державі: українців попередили
Показати ще

Вручення повістки, скріншот: YouTube
Вручення повістки, скріншот: YouTube

Водночас Віталій Кім заявив, що відсоток людей, які після ВЛК йдуть у військо, досить високий і область показала найкращий результат щодо мобілізації.

"Але при цьому всім Миколаївщина показала за результатами місяця найкращий результат в Україні щодо мобілізації", - наголосив Віталій Кім.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, карають за те, чого ти ще не встиг зробити: адвокат розповів про нові схеми військкоматів.

Також наш портал інформував, відсидітися не вийде ні в кого: у ТЦК попередили, хто перший у черзі до армії.

Крім того, ми писали, у ТЦК пояснили основну проблему мобілізації в Україні: "Через 2 години відправляють на передову".