Передноворічна метушня улюблений час шахраїв. Поки ви шукаєте подарунки для рідних і близьких, аферисти обкрадають ваші гаманці. Як не стати їх жертвою у грудні радить OBOZ.UA.

Фейкові інтернет-магазини

Шахраї часто підроблюють інтернет-магазини відомих брендів, однак пропонують набагато солодші ціни.

Телефонують шахраї, фото: Знай.ua
Телефонують шахраї, фото: Знай.ua

Популярні новини зараз
Не виживаєте, а комфортно існуєте: у Мінсоці підрахували, що 7000 грн – норма для українця Дадуть лише тиждень: кому необхідно повторно оновити облікові дані "ПриватБанк" відбере в українців безкоштовну послугу, яку любили усі Доведеться заплатити штраф "за заначку": коли доведеться віддати 20% суми
Показати ще

Аферисти ставлять собі за мету отримати від вас гроші та заблокувати. Іноді звичайно можуть відправити і товар, однак якість його буде дуже сумнівною.

Тому варто замовляти речі лише у перевірених онлайн-магазинах, або через накладений платіж.

Оформлення кредитних карток

Аферисти телефонують українцям та представляючись працівниками банку, пропонують замінити стару кредитну картку на нову.

Вам звичайно ж запропонують найсолодші умови позики та запитають дані вашої карти, для активації нової.

Шахрай. Фото: скріншот youtube
Шахрай. Фото: скріншот youtube

Отримавши конфіденційну інформацію, вони отримують доступ до вашого банківського рахунку та крадуть усі гроші, тому ні в якому разі не можна повідомляти дані вашої пенсійної чи зарплатної картки.

Фальшиві благодійні фонди

Нажаль навіть у такий складний час, шахраї радо користуються щирим бажанням людей допомогти тим, хто виборює нашу свободу на передовій чи постраждав від війни.

Шахрайство, скріншот: Youtube
Шахрайство, скріншот: Youtube

Перед тим, як перераховувати гроші на благодійність, варто обов'язково перевіряти документи та легітимність даної організації та рахунок, куди будуть відправлені кошти.

Нагадаємо, шахраї по-новому дурять українців, які шукають роботу: як не потрапити на гачок аферистів

Як повідомляв "Знай.ua", "чек залишився...": українців затримали німецькі копи за фальшиві гроші, валюту міняли в "Райффайзен банку"

Знай.ua писав, шахраї облаштували фейковий обмінник і крали чужі гроші "в польоті": "Два отвори..."