Україна стикнулася із гострою нестачею військових на фронті, тож напередодні новорічних свят розпочалась посилена мобілізація. З 4 грудня у Полтаві працівники ТЦК почали приходити з повістками додому до військовозобов'язаних чоловіків.

Багато українців вважають, що квартира є приватною власністю, а тому представники військкоматів не мають права заходити додому, однак,як розповів речник обласного ТЦК Роман Істомін, вони помиляються.

Мобілізація, скріншот: Youtube
Мобілізація, скріншот: Youtube

"Навіть якщо це приватна власність, вона все одно розглядається як громадське місце, тому співробітники ТЦК разом із поліцією мають право входити туди без дозволу", — зазначив він.

У ході таких візитів ТЦК роздають повістки, які є не просто запрошенням до військкомату, а вимогою з'явитися для оновлення даних військового обліку.

Популярні новини зараз
Українці зможуть отримати грошову компенсацію: кому слід звернутися до відділення "Ощадбанку" ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома
Показати ще

Оскільки зараз в Україні мало охочих самостійно з'явитися на фронт, представники вимушені мобілізувати невмотивованих людей, однак за словами Істоміна, в процесі підготовки, вони усвідомлюють свою відповідальність перед Батьківщино.

Візит до ТЦК, скріншот: YouTube
Візит до ТЦК, скріншот: YouTube

"Якщо ми не призиватимемо невмотивованих, то Україні доведеться капітулювати. Досвід показує, що спочатку невмотивовані громадяни, проходячи навчання, поступово звикають до ролі військовослужбовця, усвідомлюють свою відповідальність і знаходять мотивацію", — каже Роман Істомін.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, ТЦК проводять масові рейди у вихідні: під прицілом ТРЦ, маршрутки, ресторани.

Також наш портал інформував, у ТЦК пояснили основну проблему мобілізації в Україні: "Через 2 години відправляють на передову".

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, заборонено чи 17-річним хлопцям перетинати кордон у розпал війни: адвокат пояснив важливі нюанси.