Раніше серед українців почали поширюватися чутки про те, що невдовзі повістки в Україні видаватимуться через мобільний додаток Дія. Це й не дивно, адже в мережі щодня миготять новини про затримання та видачу повісток чоловікам призовного віку представниками ТЦК.

Чутки виявилися передчасними, як уточнив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров у недавньому інтерв'ю.

Михайло Федоров, фото: Знай.ua
Михайло Федоров, фото: Знай.ua

"Порядків у "Дії" не буде. Ми про це говорили і зараз я підтверджую це. Впроваджувати повістки в "Дію" не планується взагалі. Тому цього питання немає сьогодні на порядку денному", — наголосив міністр.

Однак це не означає, що розробки та плани розвитку державного додатка зупиняться. Очікується серйозний ривок уперед у галузі технологій. Одним із ключових напрямів розвитку стане інтеграція штучного інтелекту в "Дію". Цей крок означає лише початок амбітної програми цифровізації держави.

Популярні новини зараз
Пенсійний фонд виплатить значну допомогу: хто з українців отримає до 21 000 грн Не виживаєте, а комфортно існуєте: у Мінсоці підрахували, що 7000 грн – норма для українця Українцям, які прибувають в Норвегію, встановили жорсткі правила – про гостинність можете забути Комунальники зробили попередження для всіх, хто має лічильники: переплати не уникнути
Показати ще

Повістка, фото з вільних джерел
Повістка, фото з вільних джерел

За словами Федорова, у найближчому майбутньому планується запуск нового освітнього продукту "Мрія". Він покликаний не просто оновити, а й трансформувати систему освіти. Це лише одна з багатьох змін, які будуть запроваджені у цифровий світ України.

Більше того, Федоров наголосив на важливості та розвитку сфери military-tech. Проект Brave1, створення інноваційних рішень, які можуть вплинути на військові аспекти країни, стане частиною широкої стратегії розвитку держави з використанням передових технологій.

Наш портал інформував, затишшя перед бурею та окупація українських міст: відома астролог дала прогноз на 2024 рік

Як повідомляв Знай.ua, кілько високоточних ракет залишилося у росіян: у повітряних силах назвали кількість

Також портал Знай.ua писав, на завод чи на фронт: українкам пояснили, що станеться, якщо їх мобілізують