Попри війну, багато українців оцінили рівень свого благополуччя на високому рівні. Дослідницька лабораторія Rating Lab опублікувала перший рейтинг регіонів України за Індексом місцевого благополуччя. Про це повідомляється на офіційному сайті лабораторії.

Незалежно від регіону проживання, українці оцінювали свої міста по декільком критеріям:

Українці, фото: Знай.ua
Українці, фото: Знай.ua

Загалом оцінювали міста за 22 показниками, які об’єднали в 5 вищеперерахованих. Столиця посіла перше місце за всіма показниками.

Далі, українці оцінили області за показниками у такому порядку:

  • Львівська – 0,3;

  • Івано-Франківська – 0,3;

  • Харківська – 0,3;

  • Одеська – 0,3;

  • Волинська – 0,3;

  • Київська – 0,2;

  • Хмельницька – 0,2.

Метро, ​​українці, кадр з відео
Метро, ​​українці, кадр з відео

Емоційний показник був виокремлений дослідниками, оскільки він у загальному аналізі отримав найвищі показники. Найгіршими показниками відрізнились економічні можливості. В країні рівень цивільної безпеки був оцінений на 0,3, медицина та освіта оцінена на 0,2, а впорядкованість на 0,1. Найбільше позитивних оцінок було отримано у Київській області (60%), у Івано-Франківській (63%), у Львівській (62%) та Києві (68%). Найменше позитивних оцінок майже по всім параметрам, окрім емоційного, було отримано у прифронтових областях – Запорізькій та Херсонській.

Нагадаємо, портал Знай інформував, запасайся поки дешево? Українцям розповіли, що буде з цінами на гречку

Раніше на порталі Знай повідомлялося, пайєтки, шовк та пір'я: яке вбрання обрати для святкування Нового 2024 року - поради від Андре Тана

Також, наш портал інформував, 3 обов'язкових ритуали цієї зими: кохання, удача та успіх на роботі схоплять вас і нікуди не відпустять