Володимир Фітьо, начальник служби зв'язків із громадськістю Сухопутних військ ЗСУ, висловився про питання реєстрації громадян у військових реєстрах. Він пояснив, що відсутність реєстрації в новому місці проживання може призвести до отримання повідомлень та повісток за старою адресою і вважатиметься ухиленням від служби.

У інтерв'ю він розповів, що зараз активно використовується електронний реєстр військовозобов'язаних "Оберіг", який поки що не синхронізований з іншими державними базами даних.

Після ухвалення відповідного законопроекту спроститься контроль за місцем проживання громадян та повідомленнями про необхідність з'явитися на військовий облік.

"Саме для уточнення військово-облікових даних, тому що деякі громадяни таким чином ухиляються від свого конституційного обов'язку. Тобто, не оновивши свої облікові дані, не ставши на облік у новий територіальний центр комплектування та соціальної підтримки, намагаються уникнути мобілізації”, – розповів Володимир.

Популярні новини зараз
Перекази між картами будуть обмежені: вже готується рішення Ще і не почали відпочивати: школярам доведеться сісти за парти вже через місяць і навчатись по суботах Жителі трьох областей зможуть не платити за газ цієї зими: кому допоможуть Можливо, це другий шанс: українським абітурієнтам змінили результати НМТ - остаточні бали можуть здивувати
Показати ще

Вручення повістки, фото: Suspilne
Вручення повістки, фото: Suspilne

Також було підтверджено, що офіційні повідомлення та повістки не будуть видаватися представниками ЖЕКу та ОСББ. Про це повідомила Мар'яна Безугла у своєму посту на Facebook:

"Вважаю, що повістки мають видавати лише офіційні представники ТЦК СП та поліцейські + роботодавець офіційно на підприємстві. Всі. Жодних місцевих у спортивних костюмах. Окремо прописали це у законопроекті"

Знай.ua повідомляв про те, що «Пан чи пропав»: медіум розповіла, як пройде ця зима і що буде з мобілізацією

Раніше стало відомо, Буданов заявив про головну проблему мобілізації: "Ніякий рекрутинг покрити не може"