Магнітні бурі - метеорологічне явище, яке виникає внаслідок захисної реакції Землі на зовнішні чинники. Вони можуть впливати на організм людей, незалежно від віку.

Початок грудня характеризувався невеликою кількістю геомагнітних бур, більшість з яких була середньої потужності. А в кінці місяця українців очікує декілька потужних "штормів".

магнітні бурі накриють землю
магнітні бурі накриють землю

За даними сервісу Meteoagent, 21 грудня потужність геомагнітного збурення складе 5 балів з 9 можливих (червоний рівень). А вже 22 грудня, сила "сонячного штурму" збільшиться до 6 балів. Після двох днів активності, геомагнітне поле стабілізується, і її потужність знизиться до 3 за К-індексом.

З 23 грудня та до кінця місяця сила геомагнітної активності залишатиметься стабільною - зелений рівень (2- 3 за К-індексом).

Популярні новини зараз
Пенсія зросте і без індексації: стареньким пообіцяли доплачувати майже 1000 грн Дадуть лише тиждень: кому необхідно повторно оновити облікові дані Гроші змусять повернути державі: українців попередили Олена Бюн розповіла, хто насправді замовив убивство Ірини Фаріон
Показати ще

В ці дні, метеозалежні люди можуть відчувати погіршення самопочуття, головні болі, сонливість, втому та поганий настрій. Щоб мінімізувати вплив сонячної активності на організм, фахівці радять дотримуватися простих рекомендацій.

Магнітні бурі. Фото: скрін Ютуб
Магнітні бурі. Фото: скрін Ютуб

Як зменшити вплив магнітних бур на організм:

Пийте більше чистої води, гуляйте на свіжому повітрі, уникайте шкідливих звичок. Окрім цього експерти радять уважно ставитися до свого харчування.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, затишшя перед бурею та окупація українських міст: відома астрологиня дала прогноз на 2024 рік

Раніше портал Знай інформував, жаби на ялинку та богослужіння на ковзанах: 10 особливостей Різдва в інших країнах

Також наш портал повідомляв, що буде, якщо зробити на Землі наскрізну "дірку" - вчені знайшли відповідь