В Україні триває загальна мобілізація та військовий стан. На даний час військовозобов'язаним чоловікам обмежено вільний виїзд за кордон. Прикордонники розповіли, скільки за добу з України по всій ділянці західного кордону виїжджає чоловіків призовного віку.

Про це для одного з українських виданьрозповів начальник відділу організації прикордонного контролю Західного регіонального управління Державної прикордонної служби України полковник Ігор Матвійчук.

Виїзд закордон, скріншот з відео
Виїзд закордон, скріншот з відео

За його словами, за добу з України виїжджає близько 6000 чоловіків призовного віку. А ось за системою "Путь", як волонтери, щодня виїжджають 150-200 чоловіків.

При цьому серед тих, хто виїжджає більше водіїв вантажних перевезень, які супроводжують осіб з інвалідністю, а також самі особи з інвалідністю, багатодітних чоловіків та виховують троє та більше дітей.

Популярні новини зараз
Судний день розраховано: коли і чому людство може зникнути Новий податок на житло спустошить кишені українців: скільки доведеться заплатити 60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину Українцям виплатять матеріальну допомогу: хто отримає гроші і як оформити заявку
Показати ще

Виїзд чоловіків закордон, фото: facebook.com/Bilosh
Виїзд чоловіків закордон, фото: facebook.com/Bilosh

"У законодавстві не деталізовані системи контролю та можливість контролю за особою, яка супроводжує особу з інвалідністю. Тобто, одну особу з інвалідністю можуть супроводжувати у різний час різні люди на підставі акта встановлення факту догляду, який видається будь-кому; він не захищений, його можна підробити. Отже, з однією особою з інвалідністю можуть виїхати кілька людей, а перевірити, чи повернулися попередні, неможливо. Ця система потребує вдосконалення. Міністерство соціальної політики має врегулювати це питання", - зазначив Матвійчук.

Окрім цього, значна частина чоловіків, які виїжджають за кордон, мають довідки про непридатність до військової служби.

Нагадаємо, місцева влада допоможе мобілізації: дістануть кожного ухиліста?

Раніше повідомлялося,пошта, матриця та відповідальність: як в Україні з 2024 року зміниться мобілізація.

Також, видано указ про вилов ухиляються: де посилять мобілізацію.