Міністр оборони України Рустем Умєров хоче мобілізувати українців призивного віку, які зараз мешкають в у Європі. Він чітко дав зрозуміти, що до тих, хто не з'явиться у військкомат добровільно, будуть застосовуватися санкції.

Про це він заявив в інтерв'ю WELT TV.

Чоловіків, призивного віку від 25 до 60 років, які зараз проживають у Німеччині та інших країнах Європи, можуть попросити з'явитися до призовних пунктів ЗСУ.

Мобілізація, скріншот: Youtube
Мобілізація, скріншот: Youtube

Очільник Міноборони зазначив про те, що поки йде мова про добровільне "запрошення" прийти до призовних пунктів, однак він попередив про те, що до всіх хто буде уникати мобілізації, незабаром будуть застосовуватися санкції.

Популярні новини зараз
Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати Прогноз магнітних бурь на травень: коли чекати "ударів по голові" Виплати ніхто не чіпатиме: переселенців порадували доброю звісткою Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

"Ми все ще обговорюємо, що буде, якщо вони не приїдуть добровільно", — сказав Умєров.

Рустем Умеров, фото: Unian
Рустем Умеров, фото: Unian

Він додав, що військові будуть забезпечені усім необхідним та пройдуть підготовку, а також вони самі зможуть обрати собі спеціальність, відповідно до своїх здібностей.

На противагу ізраїльским чиновникам, чиї діти живуть у своїй країні а багато хто воює свою державу, родина Умєрова зараз проживає у Флориді (США). Вони виїхали до Штатів ще у 2016 році.

У його дружини власний бізнес у Америці, а сину Сеїд Ахмет Умєрову ще 17 років, однак нічого не відомо про те, як члени його родини допомогають своїй Батьківщині у розпал війни.

Нагадаємо, "краще перейде на бік ворога": українець відмовився воювати, але спокійно жити далі йому не дали

Як повідомляв "Знай.uа", спрацювало? Українець задонатив на ЗСУ, щоб самому не потрапити на фронт - що вирішив суд

Знай.uа писав, роздають повістки прямо в маршрутці: адвокат пояснив, що робити в такому випадку