Відповідно до нових змін у законодавстві, військовозобов'язані чоловіки, у яких дружини мають ІІІ групу інвалідності, мають право на виїзд за кордон. Цю інформацію надало адвокатське бюро "Пані в законі" на основі постанови №1044 Кабміну, прийнятої у 2022 році.

Зміни у законодавстві надають право на виїзд за кордон військовозобов'язаним чоловікам, у яких дружини мають ІІІ групу інвалідності, пояснила адвокат Марія Левченко у своєму Telegram канал.

Виїзд за кордон, скріншот
Виїзд за кордон, скріншот

Однак це право пов'язане із певними умовами. Чоловік зобов'язаний перетинати кордон разом із дружиною та надати кілька документів, включаючи:

  • пенсійне посвідчення,
  • свідоцтво про шлюб,
  • військово-обліковий документ.

Документи мають бути нотаріально засвідчені чи надані в оригіналі.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися біля розбитого корита: що буде з пенсіями ПриватБанк заблокував рахунок: що треба робити відразу Стане вибір між їжею та водою: на українців чекає новий удар по кишені Обійдемося без гарячих бутербродів: українцям доведеться по-новому платити за сир
Показати ще

Важливо зазначити, що закон не обмежує кількість разів перетину кордону в подібних випадках, і від прикордонників не потрібен дозвіл від ТЦК та СП для чоловіків з інвалідними дружинами.

Відповідні зміни в законодавстві дозволяють чоловікам повернутися в Україну незалежно від групи інвалідності їхньої дружини, але обов'язком залишається повернення до країни до терміну, встановленого для їхньої дружини.

Нагадаємо, прикордонники розповіли, скільки чоловіків щодня виїжджають з України: рахунок на тисячі

Як повідомляв Знай.ua, Міноборони шукає шляхи мобілізувати українців за кордоном

Також ми повідомляли, Людмила Хомутовська розповіла, коли ми отримаємо зброю: «Це через боротьбу, через якісь нескінченні конфлікти…»