В Україні розглядають можливість запрошувати військовозобов'язаних чоловіків до ТЦК за допомогою електронних повідомлень. Про це розповів міністр оборони Рустем Умеров в інтерв'ю "Суспільному".

Механізм розсилки електронних повідомлень для військовозобов'язаних вже опрацьовується. Насамперед буде проаналізовано бази даних, поділено інформацію про військовозобов'язаних громадян.

Вручення повістки, скріншот: YouTube
Вручення повістки, скріншот: YouTube

Також ведуться роботи на технічними рішеннями, щоб процес працював правильно та був цивілізованим.

"Ми проаналізували різні бази даних. Вирішимо, як ці дані облікувати. Тому що – це військовозобов’язаний, чи військовослужбовець, чи вже ветеран? Після обліку – чи ця категорія чоловіків буде взагалі запропонована на військову службу чи ні. Тобто це достатньо величезний механізм, який треба обговорювати покроково", – поділився голова Міноборони.

Популярні новини зараз
Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Новий закон про мобілізацію: чи позбавлять українців житла за неявку по повістці В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає
Показати ще

Смартфон. Фото: скрін youtube
Смартфон. Фото: скрін youtube

За словами Рустама Умерова, якщо почнуть розсилати електронні повідомлення, їх відправлять усім військовозобов'язаним, зокрема чоловікам, які перебувають за кордоном.

Водночас міністр наразі не повідомив, як може бути реалізована ідея – у вигляді СМС-повідомлень чи розсилки на електронну пошту.

Раніше портал Знай повідомляв, військкоми на порозі вашої квартири: чи мають право таким чином закликати чоловіків.

Також наш портал інформував, українець сам прийшов у військкомат, щоб уникнути мобілізації, але "перемудрив": що він зробив не так.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, нікого не пакували в бусик: ТЦК та десантники показали, як потрібно проводити мобілізацію.