У соціальних мережах розпочався спалах інформації про майбутню мобілізацію в Україні, починаючи з 28 грудня. Заяву про встановлення контрольних блокпостів та активацію мобілізації зробив Назарій Кішак, колишній радник з безпеки та правопорядку Івано-Франківська.

Згідно його повідомлень у Facebook, з 28 грудня планується запровадження контрольних постів у кожному місті та області. Він також наголосив на необхідності мобілізації, закликаючи до змін у списку тих, хто вирушає на фронт.

Мобілізація в Україні, фото zp247
Мобілізація в Україні, фото zp247

"З 28.12 у рамках мобілізаційних заходів у кожному місті та області будуть встановлені контрольні блок-пости, ми беремося за мобілізацію! Хлопців на фронті треба міняти. Мажори, діти пафосних діячів, блогери, всі, хто попався, підуть у піхоту. У нашій державі війна... Без образ. Можете видаляти дію вже", - написав командир кулеметників 72-ї окремої механізованої бригади імені Чорних Запорожців

У своїх коментарях він також згадав, що поліція суворіше перевірятиме фальсифікації, пов'язані з ухиленням від служби, включаючи "фекові опіки" та довідки щодо інвалідності:

Популярні новини зараз
Газовики проводять заміну лічильників: скільки доведеться заплатити й чи можна відмовитись Комунальники зробили попередження для всіх, хто має лічильники: переплати не уникнути Українцям платитимуть щомісячну допомогу на медичні послуги: як подати заявку, не виходячи з дому За таке влітку ще не платили: сюрпризи в платіжках дедалі незвичніші
Показати ще

Ці заяви спричинили широкі дискусії серед українців. Одні вважають, що ухилитися від мобілізації все одно вдасться, тоді як інші стверджують, що настав час міняти тих, хто несе тягар війни.

Коментар під постом Назарія / фото: скріншот Facebook
Коментар під постом Назарія / фото: скріншот Facebook

Коментар під постом Назарія / фото: скріншот Facebook
Коментар під постом Назарія / фото: скріншот Facebook

Проте слід зазначити, що ця інформація наразі не була підтверджена офіційними джерелами, а Назарій Кішак не має повноважень робити такі заяви. Голова Міністерства цифрової трансформації Михайло Федоров раніше зазначав, що немає у них немає планів щодо роздачі повісток у "Дія".

Нагадаємо, повістки від ЖЕКів та ОСББ: які зміни чекають

Раніше ми писали про те, що "був Антон, а став - Тоня": українець змінив стать, заради виїзду з країни

Як повідомляв Знай.ua, Естонія погодилася видавати Україні військовозобов'язаних біженців