На тлі військового стану підприємства, незважаючи на вказівки територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки, продовжують порушувати закони, наймаючи на роботу чоловіків без перевірки їхніх документів.

Нещодавно введені правила військового обліку зобов'язують організації та навчальні заклади перевіряти військово-облікові документи кандидатів та абітурієнтів, інакше на них чекають серйозні штрафи.

Штрафи для підприємців, фото з вільних джерел
Штрафи для підприємців, фото з вільних джерел

Згідно постанові Кабміну "Про затвердження Порядку організації та ведення військового обліку призовників, військовозобов'язаних та резервістів", роботодавці та представники освітніх установ повинні ретельно перевіряти такі документи у чоловіків:

  • Приписне свідоцтво для призовників.
  • Військовий квиток чи тимчасове посвідчення військовозобов'язаного для військовозобов'язаних.
  • Військовий квиток для резервістів.

Військовий квиток / фото
Військовий квиток / фото

Популярні новини зараз
Комунальники готуються запровадити новий тариф: яка платіжка збільшиться майже на 40% По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі Українських водіїв внесуть до Реєстру військовозобов'язаних: чого чекати з червня 2024 року Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома
Показати ще

Відсутність хоча б одного з цих документів тягне за собою покарання у вигляді штрафу:

  • Для громадян — від 100 до 200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (до 3 400 грн).
  • Для посадових осіб — від 200 до 300 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (до 5100 грн).

Повторне вчинення порушення протягом року призведе до ще більших штрафів. Більше того, безробітні особи, які підлягають мобілізації, не зможуть підтвердити свій статус у центрі зайнятості без відповідних військових документів.

У таких умовах важливим є не лише дотримання законів, а й увага до свого військового обліку для участі в країні, яка стоїть на захисті своєї незалежності.

Також портал Знай.ua писав, українці можуть отримати 100% знижки на проїзд у громадському транспорті: названі категорії

Раніше стало відомо про те, що українці можуть сплатити половину штрафу і їм нічого за це не буде: про що говорять у поліції

Вам буде цікаво дізнатися, 450 баксів за "корочку": у Києві інструктори складали іспит замість водія