В Україні досі триває загальна мобілізація, тому багато чоловіків намагаються уникнути отримання повістки.

У той же час, працівники військкоматів вигадують все більше хитромудрих способів вручення таких повісток. Поки що у Верховній Раді розглядають законопроект про зміну мобілізаційного процесу.

Мобілізація, скріншот: Youtube
Мобілізація, скріншот: Youtube

Один із них нещодавно описав адвокат Роман Симутін. За його словами, до процесу залучають навіть листоноші та працівників "Укрпошти". Це може негативно позначитися на роботі пошти, проте дозволяє видати повістку чоловікові, який навіть не підозрює про це.

"Спосіб не оригінальний, він просто хитруватий і явно реалізується за вказівкою", - зазначив адвокат.

Популярні новини зараз
Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

Він пояснює, що чоловік може отримати повідомлення нібито про рекомендований лист із банку, ЖЕКу чи міськради. Щоб його забрати з пошти, потрібно розписатися на папірці.

Повістка. Фото: скрін youtube
Повістка. Фото: скрін youtube

І чоловік, не підозрюючи нічого, ставить підпис саме під повісткою до військкомату. Лише прочитавши вдома листа, він розуміє – його викликають на медогляд та мобілізацію.

Тому юрист радить уважно читати всі документи перед підписанням, адже можна несподівано отримати повістку до військкомату. Це досить хитрий та нечесний спосіб, який зараз широко використовують працівники ТЦК.

Нагадаємо, просто не відчиняти двері не вийде: яка відповідальність чекає на українців, які не впустять ТЦК

Як повідомляв "Знай.uа", в 2024 році з новими правилами відпустки: це потрібно знати кожному працівникові

Знай.uа писав, ЖЕКи клеять повістки до платіжок за комуналку, але юрист пояснив, чи варто боятися