Українців шокував проект нового закону про загальну мобілізацію, в якому збираються обмежувати конституційні права ухилянтів. Мова йде про права на перетин кордону, оформлення документів чи розпорядженням власним майном.

Хоча депутати ще не обговорювали ще не прийняли цей скандальний законопроект, в Україні вже обмежують права деяких водіїв. Мова йде про тих, хто хоче продати автівку через портал "Дія".

Додаток "Дія". Фото скріншот з Youtube
Додаток "Дія". Фото скріншот з Youtube

Така можливість в українців з'явилась зовсім нещодавно, однак вже зараз багатьом чоловікам приходить відмова через те, що інформація про них знаходиться у базі Нацполіції "Армор".

Про це повідомив адвокат Роман Сімутін.

Популярні новини зараз
Оновлення даних через додаток "Резерв+": повна інструкція Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень Таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами
Показати ще

Він розповів, що деяким українцям, які намагалися прдати своє авто через "Дію" приходить відмова із таким формулюванням: "Заяву відхилено сервісним центром МВС через підписання документа реєстрації. Документ не пройшов перевірку за базою "особи в розшуку ІПНП".

Юрист пояснює, що Інформаційний портал Національної поліції це інша назва "Армору".

Поліція, штраф, скріншот: YouTube
Поліція, штраф, скріншот: YouTube

Адвокат вирішив перевірити нову послугу "Дії" на власному досвіді, однак йому видало помилку: "СПРОБУЙТЕ ПІЗНІШЕ".

Сімутін зазаначає, що поки є можливість продати автівку "дідівським методом" - через Сервісний Центр, однак у найближчому майбутньому і це право, як він каже, скріше за все обмежать.

Юрист пояснює, що продати авто за довіреністю також не можна, адже новий власник не зможе зареєструвати транспортний засіб. Такі обмеження Сімутін вважає незаконними, однак поки важко уявити як їх можна оскаржити у суді.

Авто на дорозі. Фото: Youtube
Авто на дорозі. Фото: Youtube

"Абсолютно протизаконно, але вас ввічливо пошлють оскаржувати це до суду. Правда, що саме ви будете оскаржувати не знаю, адже вам і відповіді не нададуть. Мушу констатувати, що це антиконституційний спосіб, адже фактично нас позбавляють можливості розпоряджатися своєю власністю", - пише спеціаліст.

Нагадаємо, водіям повідомили шокуючу новину: з 1 січня доведеться заплатити понад 43 тисячі

Як повідомляв "Знай.uа", в Україні зміниться вартість реєстрації авто: що чекати у 2024 році і як це позначиться на вашому бюджеті

Знай.uа писав, прибуток так і вабить:скільки в Україні заробляють на здаванні в оренду паркомісць