Зима продовжується і російські окупанти не відмовилися від мети залишити українців без електроенергії. Рятувальники поділилися важливими рекомендаціями, які допоможуть пережити можливі майбутні відключення світла. Відповідна публікація з'явилася на facebook-сторінці ДСНС України.

Рятувальники розповіли, як підготуватись батькам до можливих відключень світла, щоб діти могли легше пережити цей стресовий період.

Відключення світла. Фото: скрін youtube
Відключення світла. Фото: скрін youtube

На випадок можливого блекауту слід виділити окрему поличку, де лежатимуть повербанк, батареї, ліхтарик. До підготовки слід залучати дитину, щоб вона була в курсі, де лежать необхідні речі. Обов'язково потрібно показати дітям, як користуватися ліхтариком і зберігати його в одному місці.

Щоб допомогти дитині подолати страх темряви, слід часом збиратися з сім'єю в одній кімнаті, вимикати світло та в спокійній атмосфері при світлі свічок чи гірлянд, просто розмовляти чи грати у настільні ігри.

Популярні новини зараз
Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Поміняють та відремонтують: киянам зробили важливе оголошення Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

Відключення світла. Фото: скрін youtube
Відключення світла. Фото: скрін youtube

Крім того, батьки повинні забезпечити хоча б мінімальне освітлення у дитячій кімнаті. Це може бути USB-лампа або світильник на акумуляторі з можливістю регулювання яскравості.

Важливо також попередити дитину, що при відключенні світла може зникнути мобільний зв'язок і він не зможе додзвонитися. Це допоможе уникнути можливої ​​паніки за відсутності електрики.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, чи відключення світла на Новий рік? У департаменті енергетики відповіли.

Також наш портал інформував, запасатися ліхтариками? Експерт розповів, чи почнуть вимикати українцям світло за борги.

Крім того, ми писали, відключення світла через морози: Міністр енергетики попередив українців.