В Закарпатських пансіонатів для людей похилого віку, виявили порушення прав людини. Деякі старенькі не мали власних кімнат, нормального харчування та навіть води.

Жахливі умови для стареньких виявили одразу у трьох пансіонатах «Турбота та догляд», «Наша родина» та «Родинне тепло». Про це повідомив омбудсмен Дмитро Лубінець.

Умови в пансіонаті Закарпаття. Фото: Дмитро Лубінець
Умови в пансіонаті Закарпаття. Фото: Дмитро Лубінець

"Тільки уявіть: в одному пансіонаті 84-річна жінка, яка отримала перелом шийки стегна та стегнової кістки, протягом двох діб перебувала у пансіонаті без медичної допомоги, адміністратор навіть не викликав карету швидкої", – розповідає Лубінець.

В своєму телеграм-каналі, Дмитро Лубінець опублікував кадри жахливі кадри, після яких слова зайві. Худі, змучені пенсіонери, які не отримували медичної допомоги. Деякі старенькі жили в коридорах, а харчування далеко не у всіх була якісною. Окрім цього, виявилося, що частина мешканців пансіонату не мали постійного доступу до води.

Популярні новини зараз
"ПриватБанк" відбере в українців безкоштовну послугу, яку любили усі Наступного місяця пенсія може не прийти – хто з пенсіонерів ризикує залишитися з пустим гаманцем Забули чек у магазині - потрапили до рук шахраїв: як працює нова схема Гроші змусять повернути державі: українців попередили
Показати ще

Умови в пансіонаті Закарпаття. Фото: Дмитро Лубінець
Умови в пансіонаті Закарпаття. Фото: Дмитро Лубінець

В ході перевірки були виявлені й інші кричущі порушення:

1) це надання медичної допомоги без наявності ліцензії,

2) безперешкодний доступ до харчів та питної води був не у всіх.

3) в одному з пансіонатів температура у кімнаті всього 13 градусів, а це жорстке порушення температурного режиму.

Окрім того, у пансіонатах знаходилися люди, які понад рік не виходили на свіже повітря.

Національна поліція, у зв’язку з цим, почала кримінальне провадження. При намаганні пройти у пансіонат, працівники чинили опір та перешкоджали діяльності поліції. Тепер їх чекає суворе покарання. У зв’язку з цим пансіонати, особливо приватного типу будуть перевірятись, адже часто влада «ігнорує» їх і перевірки не проводить взагалі.

Нагадаємо портал Знай інформував, 250 мільйонів на серіали: телеканал FreeДом витратив шалені гроші за кілька місяців

Раніше на порталі Знай повідомлялося, від дитячих товарів до продуктових наборів: де українцям в різних регіонах отримати допомогу

Також, наш портал інформував, італієць втік із дому, щоб відсвяткувати Різдво у в'язниці