Звернення президента України Володимира Зеленського, де він окреслив пріоритети державного бюджету та висловив бажання знизити витрати на деякі сфери, включаючи культурні програми та закупівлю серіалів, так і залишилися поза увагою.

Стало відомо, що за останні п'ять місяців державний телеканал FreeДом провів закупівлю серіалів на суму понад 250 мільйонів гривень, кошти для яких були виділені з бюджету.

Зйомки телеканалу FreeДом / фото: Facebook
Зйомки телеканалу FreeДом / фото: Facebook

Депутат Железняк звернув на цю увагу у своєму Telegram-каналі, наголосивши на суперечності між заявами президента та фактичними витратами каналу.

Це ще не все: міністра культури усунули з посади з приводу скандального приводу пов'язаних із закупівлями серіалів. Проте, як було зазначено, одразу після цього на державні кошти було закуплено серіали на ще більшу суму, що перевищує 280 мільйонів гривень. Така дія зовсім не здається просто "непорозумінням" після попередніх заяв щодо необхідності економії.

Популярні новини зараз
Не виживаєте, а комфортно існуєте: у Мінсоці підрахували, що 7000 грн – норма для українця Газовики проводять заміну лічильників: скільки доведеться заплатити й чи можна відмовитись Асфальт буде плавитись під ногами: в Україну знову повернеться спекотна погода Гроші змусять повернути державі: українців попередили
Показати ще

Дані про великі витрати на закупівлю серіального контенту з державного бюджету в умовах, коли суспільство очікує на збільшення фінансування на ведення війни та підтримку військових дій, викликають гострі реакції та глибоке невдоволення серед українців.

Це стає причиною для масових звернень до владних структур з вимогами раціонального використання бюджетних коштів та їхнього перерозподілу на користь найважливіших національних потреб, включаючи підтримку військових операцій та збройних сил країни.

А ми нагадуємо,держекоінспекція виявила низку порушень у ході рейдових перевірок на території Роменського району

Також наш портал повідомляв, під Одесою чиновники заробляють на могилах українських захисників: по 70 тисяч з пам'ятника

Раніше ми дізналися проскандальні закупівлі Міноборони: у Рахунковій палаті підтвердили дані про завищені ціни на продукти