Після великої кількості скандалів, нарешті хочуть офіційно дозволити тваринам знаходитись в укритті зі своїми господарями. Неодноразово господарі бли вимушені йти додому під час обстрілів, через те що охоронці відмовлятись пускати улюбленців у підвал.

Про це повідомила громадська організація із захисту тварин "UAnimals", яка внесла відповідну пропозицію до МВС.

Котик. Фото Freepik
Котик. Фото Freepik

Зоозахисники попросили змінити наказ міністерства від 2018 року, де була заборона пускати тварин до укриття.

"У відповідь на нашу пропозицію міністерство повідомило, що пропонує вилучити цю застарілу норму. Зараз запропоновані зміни мають розглянути й прокоментувати інші органи (перелік цих органів неконкретизований), а потім їх зможуть ухвалити", - йдеться у повідомленні.

Популярні новини зараз
Газовики проводять заміну лічильників: скільки доведеться заплатити й чи можна відмовитись Сонячна буря викликає масштабний збій енергосистем: постраждає вся планета Асфальт буде плавитись під ногами: в Україну знову повернеться спекотна погода Українцям остаточно випатрають гаманці: в уряді вигадали нові податки
Показати ще

Втім, нові правила не звільняють господаря від відповідальності за свого улюбленця.

Собака. Фото Freepik
Собака. Фото Freepik

Власник повинен слідкувати за хвостатим так, "щоб тварина не становила небезпеки для інших людей та тварин і не пошкодила майно".

"Це питання безпеки як самих тварин, так і людей, які не покинуть своїх друзів напризволяще під обстрілами!", - додають зоозахисники.

Нагадаємо, 37-річна жінка переспала з 15-річним сусідом-підлітком і пообіцяла вийти за нього заміж: хлопчик втік з дому

Як повідомляв "Знай.uа", батько трьох дітей виграв 60 мільйонів і рік приховував це від сім'ї: зумів зламати лотерею та зрозуміти принцип перемоги

Знай.ua писав, українка відсудила чималу суму грошей за загризеного собаку, хоча винуватець проти: він був "дуже зайнятий"