Останні дронові атаки показують, що російські війська зараз зробили акцент на територіях, які знаходяться поблизу фронту.

Про це повідомив спікер повітряних сил Юрій Ігнат під час телемарафону новин. На його думку, потрібно спостерігати і робити висновки, куди б’є ворог.

Руйнування, кадр з відео
Руйнування, кадр з відео

Серйозні наслідки були помітні у Харкові, де раніше повідомлялось про "Іскандер", але балістичних ракет такого типу там не було зафіксовано. Ракети влучали по самому місту, зокрема і по центру. У результаті – зруйновані об’єкти цивільного типу та готель. Потім ворог застосував 49 ударних БПЛА, які могли завдавати удару з різних напрямків.

Запуск ракети. Фото: скриншот Youtube
Запуск ракети. Фото: скриншот Youtube

Популярні новини зараз
Нові правила військового обліку: українців штрафуватимуть без їхнього відома Тарифи на воду вже підняли: де платитимуть дорожче Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

У більшості випадків, удар був спрямований на прифронтову територію, де виконують завдання наші бійці, а також на сусідні з ними області. Раніше дрони літали у середину нашої країни, тому що це далекобійна зброя і успіх ураження цілі є ймовірним майже на 100%. До того ж є можливість атакувати території з декількох напрямків. До слова, "Шахеди", збиваються не дуже легко, але у нас працюють професіонали.

Shahed-136. Фото: Youtube
Shahed-136. Фото: Youtube

Тому зараз акцент ворог робить на територіях біля фронту. Такі цілі нам збивати досить складно. За словами Ігната, старі винищувачі можуть не встигнути збити такі дрони. Тому поставка сучасних винищувачів може покращити процес збивання. Але все одно, ті результати які роблять наші бійці – вражаючі.

Нагадаємо, портал Знай інформував, боротьба за Україну замість кар'єри у США: парамедикиня Вікторія Гончарук не змогла стояти осторонь

Раніше на порталі Знай повідомлялося, окупанти знову підуть на Київ? Військовий пояснив, чому це може статися

Також, наш портал інформував, "Побажання одне...": архімандрит Авраамій звернувся до воїнів ЗСУ у дуже важкий для них час