Як повідомив у Telegram депутат Давид Арахамія, 4 січня розпочалося опрацювання Комітетом з питань національної безпеки, оборони та розвідки законопроекту про мобілізацію.

Заплановано кілька днів обговорень за участю командування армії, Міноборони та інших заінтересованих сторін.

Мобілізація 2023: Фото: Youtube
Мобілізація 2023: Фото: Youtube

Мета – відповісти на низку питань та занепокоєнь громадян щодо окремих положень законопроекту та можливо виключити найбільш суперечливі з них. Зокрема, йдеться про пропозицію обмежувати права прихильників від мобілізації на розпорядження власним майном, а також скасування для них відстрочок за станом здоров'я. На думку правозахисників, такі норми можуть порушувати Конституцію та права людини.

Заступник голови комітету з питань інформаційної політики Євгенія Кравчук повідомила, що готується "компромісний варіант", який має влаштувати обидві сторони.

Популярні новини зараз
Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Новий закон про мобілізацію: чи позбавлять українців житла за неявку по повістці В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться
Показати ще

"Є підозри, що деякі комісії (МСЕК) видавали рішення щодо групи інвалідності корупційним способом. Але це не означає, що люди, які мають проблеми зі здоров'ям, повинні зазнавати підозри", - зазначає вона.

Це одне з питань, яке обговорюється досить активно.

ТЦК, мобілізація: фото Уніан
ТЦК, мобілізація: фото Уніан

З одного боку, мобілізація має бути максимально ефективною, а з іншого – не порушувати права громадян. Знайти оптимальний баланс – ось головне завдання.

Нагадаємо, "п*зда як холодно...": молодий українець переплив крижану річку, щоб сховатися від мобілізації

Як повідомляв "Знай.uа", маска діда за 13 тисяч: українці знайшли креативний спосіб уникати повісток

Знай.uа писав, на кордоніне випустили батька вісьмох дітей: треба доводити