Історія з міста Вишневець ще раз демонструє, що неправильні вчинки із державними символами можуть мати катастрофічні наслідки для людини.

Особливо якщо щось зроблено в умовах повномасштабної війни. Прапор, герб та гімн уособлюють саме існування країни, за яку гинуть люди.

Прапор України на Центрі зайнятості. Фото: скриншот з відео
Прапор України на Центрі зайнятості. Фото: скриншот з відео

60-річний чоловік, переселенець із Сумщини, на початку повномасштабного вторгнення знайшов притулок у місті Вишневець Тернопільської області. Однак 8 листопада вважав, що йому можна висморкатися в український прапор, біля місцевого супермаркету... просто на очах у перехожих.

"Після свого вчинку обвинувачений не враховував зауваження оточуючих його осіб, чим виявив власне зневажливе ставлення до державного символу України", - йдеться у рішенні суду.

Популярні новини зараз
Хоч-не хоч, а в ТЦК йти все одно доведеться: українцям не залишили альтернативи Нова схема крадіжки - у небезпеці кожен, хто має карту: українцям розповіли, як не втратити гроші Не знайдуть цього в машині – отримаєте штраф: що можуть перевірити копи ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить
Показати ще

Звичайно, подібна наруга над державною символікою викликала обурення і виклик поліції. Чоловік був затриманий за статтею "Наруга над державними символами".

Українець поглумився над прапором, фото: tp.npu.gov.ua
Українець поглумився над прапором, фото: tp.npu.gov.ua

У суді він визнав провину та уклав угоду про визнання винності.

Збаразький районний суд призначив покарання у вигляді тримісячного арешту. Хоча за таку зневагу покарання має бути більшим.

Нагадаємо, спостерігайте, щоб не заплатити "лівий" штраф: як має проводитися перевірка на алкогольне сп'яніння

Як повідомляв "Знай.uа", українець "не міг знайти" гроші для поїздки до військкомату, але його мало не довезли до в'язниці

Знай.uа писав, в Тернополі засудили поліцейського, який затримав суддю-порушника