В українському парламенті, а також у суспільстві тривають дебати щодо посилення мобілізаційних процесів. Однак мало хто звертає увагу на законопроєкт, який вніс до парламенту Кабінет міністрів на чолі з прем'єром Денисом Шмигалем.

Тим часом у законопроєкті пропонується серйозно посилити відповідальність за порушення правил військового обліку та законодавства щодо мобілізації.

Про це стало відомо завдяки повідомленню порталу "ПроГроші".

Мобілізація, скріншот: Youtube
Мобілізація, скріншот: Youtube

Кабінет міністрів України планує збільшити у 10 разів штрафи за порушення правил військового обліку. Так, штрафи за порушення законодавства про оборону, військовий обов'язок та військову службу, мобілізаційну підготовку та мобілізацію становитимуть:

Популярні новини зараз
Тепер без цього документу з дому ні ногою: чоловікам нагадали про штраф від 17 до 25 тисяч гривень Українцям спишуть частину боргів за комуналку: кому дозволять не платити Вершкове масло та соняшникова олія: українців попередили про нові ціни Українцям дали шанс позбавитися боргів за комуналку: далі може стати гірше
Показати ще

- від 25500 до 34000 грн - для громадян;
- від 34 000 до 85 000 грн - для посадових осіб.

За порушення цього ж законодавства у особливий період штраф складатиме:

- від 34 000 до 51 000 грн - для громадян; - від 153 000 до 204 000 грн. - Для посадових осіб.

Також в уряді пропонують запровадити кримінальну відповідальність за відмову від проходження медогляду (ВЛК). Такі дії хочуть прирівняти до ухилення від мобілізації.

ВЛК, скріншот: YouTube
ВЛК, скріншот: YouTube

Згідно з текстом законопроекту, планують також дозволити затримувати в особливий період людей, які порушили законодавство про мобілізацію терміном до 3 годин до складання протоколу. У "необхідних випадках" для встановлення особи та/або з'ясування обставин правопорушення таке затримання можливе на строк до трьох діб.

Зазначимо, що сьогодні цей законопроект ще не розглядався у профільному комітеті з питань правоохоронної діяльності.

Нагадаємо, повертати борги просіть готівкою: Monobank може заблокувати рахунок за отримання переказу.

Раніше повідомлялося, переплата за доставку газу: українцям показали, як повернути гроші.

Також, допоможе заощадити? У "Нафтогазі" підказали, як знайти важливі дані.