Навіть попри те, що в депутати ще не ухвалили новий закон про загальну мобілізацію, ТЦК продовжують "пакувати" чоловіків по всій країні.

Зокрема в Одесі співробітники територіальних центрів комплектування вишукують "ухилянтів" в громадському транспорті.

Відповідні кадри масово поширились у соціальних мережах.

ТЦК полює за одеситами. Фото Telegram
ТЦК полює за одеситами. Фото Telegram

На відео можна помітити, як військові разом із поліцією стоять на зупинках громадського транспорту та чекають на маршрутні таксі, в яких будуть шукати чоловіків.

Популярні новини зараз
Сім'ї отримають по 5000 гривень: хто у списку "Війна на території росії": відомий астролог назвав час, коли Україна відчує мир Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Новий закон про мобілізацію: чи позбавлять українців житла за неявку по повістці
Показати ще

Під час таких рейдів представники ТЦК перевіряють документи у маршрутках і тролейбусах, та просять чоловіків вийти з громадського транспорту.

На таких "блокпостах" одразу стоять буси, куди будуть пакувати спійманих пасажирів.

Під час таких рейдів часто виникають сутички між ТЦК та українцями, які активно заступаються за чоловіків, права яких порушують військкоми.

ТЦК полює за одеситами. Фото Telegram
ТЦК полює за одеситами. Фото Telegram

Нагадаємо про те, що юристи неодноразово пояснювали, що відповідно до діючого законодавства, працівники ТЦК не мають права перехоплювати транспорт для того, щоб вручити повістку.

Відповідні повноваження має Нацполіція, але в рамках спеціальних операції.

Втім військові виправдовують свою діяльність, мовляв, новим законом про мобілізацію, навмисно забуваючи про те, що він ще не в вступив у силу.

Нагадаємо, "мобілізаційний" збір із зарплат українців: кого може торкнутися такий платіж

Як повідомляв "Знай.uа", новий закон про мобілізацію можуть сильно змінити: чого чекати

Знай.uа писав, "ТЦК вже у Варшаві": уклоністів злякали повістками у Польщі