Загальна мобілізація та військовий стан в Україні продовжуються. Вони, як усі давно могли зрозуміти, передбачають заклик військовозобов'язаних чоловіків віком від 27 років (поки що).

Втім, існують певні медичні підстави для звільнення від мобілізації, зокрема деякі захворювання хребта та опорно-рухового апарату.

Військкомат. Фото: скрін youtube
Військкомат. Фото: скрін youtube

Відповідно до чинного законодавства, обмежено придатними чи непридатними громадяни можуть стати з такими хворобами: переломи хребта на будь-якому рівні; пошкодження спинного мозку та нервових сплетень; прогресуючий туберкульоз хребта та кісток; виражені сколіози та кіфози з деформацією грудної клітки; тяжкі форми артритів, що спричиняють значні порушення функцій суглобів; ампутації кінцівок певної міри тощо.

В інших випадках, зокрема, при помірних проявах остеохондрозу, дорсопатії, деформуючого спондилозу, ВЛК може визнати особу обмежено придатною до військової служби.

Популярні новини зараз
60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину Вже ніхто не сховається: "Оберіг" чекає сенсаційне оновлення, про чоловіків знатимуть все Більше зняти та обміняти не вийде: які обмеження встановили банки Відмова від повістки – не порушення? Суд розповів, хто буде правий
Показати ще

ВЛК, скріншот: YouTube
ВЛК, скріншот: YouTube

Рішення приймається індивідуально залежно від конкретного стану хвороби та рівня функціональних порушень. Однак, що зміниться із внесенням нового закону про мобілізацію — відповісти зараз складно. Згодом цю інформацію надаватимуть юристи.

Нагадаємо, не з'явилися у військкоматі - залишитеся без світла та води: українцям пояснили важливе питання

Як повідомляв "Знай.uа", в Дніпрі задумали створити групи розшуку тих, хто ухиляється: чому ідея провалилася

Знай.uа писал, 10-15 военкомов на один автобус: как уклонистов "пакуют" прямо из маршруток