Віктор Ляшко — міністр охорони здоров'я — поділився неприємними думками щодо нашого майбутнього та демографії.

Зокрема, навіщо і звідки з'явилася можливість розпочати в Україні безкоштовні програми зі штучного запліднення.

Дитина у пологовому будинку, фото fergana
Дитина у пологовому будинку, фото fergana

Чому зараз ухвалено рішення про фінансування подібних програм за рахунок держави? Все через народжуваність у країні – вона падає, про що свідчать одразу кілька показників – міграційні, військово-економічні, демографічні.

"Серед наших експертів з'явилася інформація щодо медичної спільноти, що все більше людей, які перебувають на "нулі", воюють, перебувають під пресом, таким парам складніше завагітніти звичайним фізіологічним способом", - заявляє Ляшко.

Популярні новини зараз
Додаткова підтримка пенсіонерів: нова виплата 944 грн на місяць Водоканали почали відключати неплатників: який борг вважається "критичним" Нова схема крадіжки - у небезпеці кожен, хто має карту: українцям розповіли, як не втратити гроші Vodafone порадував абонентів безкоштовним інтернетом: як отримати
Показати ще

Державна підтримка "зцілення" Безпліддя методом ЕКЗ дуже своєчасна. Але існують деякі обмеження за віком пацієнтів та кількістю спроб. Наприклад, як у Німеччині – не більше ніж п'ять циклів процедури за рахунок бюджету. Тобто нескінченно проводити лікування за державним коштом не можна. Є й вікові обмеження, але точні цифри поки що не озвучені.

Середня вартість одного циклу складає близько 60 тисяч гривень.

Пологовий будинок, скріншот: YouTube
Пологовий будинок, скріншот: YouTube

Будь-яка пара зможе скористатися програмою у спеціалізованих медустановах та комплексним планом лікування конкретного випадку безпліддя.

Нагадаємо, спочатку боліло вухо:дитині зробили термінову операцію через серйозну інфекцію

Як повідомляв "Знай.uа", боротьба за Україну замість кар'єри в США: парамедикиня Вікторія Гончарук не змогла стояти осторонь

Знай.ua писав, в Україні студентів вчать посилати хворих у "російську лазню" та лікувати парафіном