Множинне громадянство – це давня мрія багатьох українців, які опинилися за кордоном через обставини або вимушену міграцію останніх років (через повномасштабну війну).

Ухвалення відповідного закону дозволить їм зберегти зв'язок з Батьківщиною. З ініціативою запровадження подвійного громадянства виступив Президент Зеленський, внісши законопроект до Парламенту.

Подвійне громадянство, фото: Уніан
Подвійне громадянство, фото: Уніан

Кулеба запевнив (в етері телемарафону), що уряд продумав усі деталі цих змін, щоб уникнути зловживань. Зокрема, множинним громадянством з окупантами користуватися не можна буде в жодному разі. Також чітко визначатиметься перелік країн, з якими воно буде дозволено.

Щодо ризиків послаблення державного суверенітету чи втечі ухилянтів від мобілізації за кордон, міністр заперечив проти таких спекуляцій.

Популярні новини зараз
Шокуюча знахідка посеред льодовика: в Альпах археологи натрапили на щось жахливе Коли пролунає останній дзвоник в українських школах: названо дати Ціни на популярний продукт взлетіли до небес: чому українці вирішили його ігнорувати У ТЦК потрібно і жінкам: кому з українок загрожує мобілізація після 18 травня
Показати ще

Паспорт України. Фото: скриншот Youtube
Паспорт України. Фото: скриншот Youtube

Натомість подвійне громадянство лише зміцнить позиції України у світі та посилить підтримку діаспори. Це історичний крок назустріч мільйонам українців за кордоном. Не лише тим, хто опинився у Європі, США, Канаді протягом останніх років. А й тим, хто поза Батьківщиною вже багато років, забуваючи поступово українську мову і те, як тут жилося.

Однак коли саме буде запроваджено подвійне громадянство – невідомо.

Нагадаємо, чи позбавлять громадянства за виїзд до Європи? Українцям пояснили, чи боятися наслідків

Як повідомляв "Знай.ua", біженців з України попросять виїхати з Європи вже скоро: чому їх "виганяють"

Знай.ua писав, суддя з російським громадянством повертається до роботи: чинний паспорт країни-агресорки не перешкода