Директор благодійного фонду на Волині допоміг ухилистам бігти за кордон . Луцький суд засудив керівника благодійної організації за сприяння ухиленню від мобілізації.

Замість доставки обіцяної гуманітарної допомоги 12 чоловіків так і не повернулися до України. 46-річний директор Фонду "Едера" оформлював військовозобов'язаних водіями вантажівок. Нібито для поїздок за кордон із гуманітарної допомоги.

блокування кордону \ фото: Державна прикордонна служба України
блокування кордону \ фото: Державна прикордонна служба України

Місцева влада надавала їм відрядження та тимчасове відстрочення від мобілізації. Проте чоловіки втекли до Європи. Дехто використовував для цього навіть звичайні пішохідні пункти пропуску. Жоден із 12 "водіїв", звичайно ж, так і не повернувся назад до України. Суд визнав директора фонду винним (ч. 2 ст. 332, ч. 1 ст. 366 КК України).

"Особа, діючи навмисне, з використанням службового становища, керуючись метою забезпечення незаконного переправлення осіб через державний кордон України, під приводом ввезення на територію України з-за кордону гуманітарної допомоги у розпорядження БВ "Едера", час, але не пізніше 06.07.2022, підписав від власного імені лист, адресований Волинській ОВА, що містив текст із викладеним проханням про забезпечення перетину державного кордону транспортним засобом під керування військовозобов'язаного водія", - заявили в суді.

Популярні новини зараз
Платитимуть ще півроку: хто повторно отримає допомогу Потужно обстрілюватимуть Україну: астролог вказала, які міста чекає найбільша небезпека Додадуть 500 гривень: пенсіонерам обіцяють надбавку у червні Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом
Показати ще

Як покарання суд призначив йому лише 2 роки випробувального терміну. Обвинувачений зізнався у вині та покаявся на лаві підсудних. Вирок можна оскаржити до апеляційної інстанції.

Нагадаємо, ухилистам готують рекордні штрафи: про які суми йдеться

Як повідомляв "Знай.uа", ТЦК закликають бізнес роздавати повістки: роботодавці пручаються

Знай.ua писав, "півроку відпустки": воїн ЗСУ хоче отримати поранення, щоб відпочити від війни