Уявімо похмурий сценарій - глобальна катастрофа "затуляє" сонце, прирікаючи планету на тривалі сутінки.

Чи потужне виверження вулкана, чи ядерна війна – результат все одно фатальний. Традиційне сільське господарство вмирає, а з ним шанси на виживання. Але є промінчик надії серед хмар попелу – морських водоростей. Міжнародні дослідники стверджують, що ці невибагливі рослини здатні врятувати від голодної смерті. Адже, на відміну від сухопутних культур, вони можуть активно зростати навіть при мінімумі сонячного світла.

Виверження вулкану на Канарських островах, кадр з відео
Виверження вулкану на Канарських островах, кадр з відео

Як пояснює вчений Девід Денкенбергер, масштабні інвестиції у створення морських ферм дозволили уникнути майбутнього глобального голоду. Навіть якщо сонце раптово "зникне" через ядерну зиму або падіння астероїда.

Адже водорості виявилися досить стійкими, здатними досягати успіху в океанах навіть після повномасштабної ядерної війни.

Популярні новини зараз
"Газмережі" просять встигнути до 20 травня: що потрібно зробити всім побутовим споживачам Нові тарифи залишать без заощаджень: як зміняться платіжки за вивіз сміття "Лічені миті до загрози": пророцтво старця Вікентія про допомогу вищих сил Україні у війні Не тільки вода та світло: для українців піднімають ще один тариф
Показати ще

За підрахунками вчених, під час запуску тисяч ядерних боєголовок в атмосфері накопичиться 150 тераграм сажі. Цього достатньо, щоби заблокувати сонячне світло на довгі роки. Однак навіть залишків світла вистачить для фотосинтезу та зростання водоростей.

В оптимальних умовах виробництва морські "ферми" здатні задовольнити 45% світового попиту на їжу лише за 9 місяців! Хоча через вміст йоду раціон людини може складатися лише на 15% водоростей.

Водорість. Фото: Народний Ревізор.
Водорість. Фото: Народний Ревізор.
Водорість. Фото: Народний Ревізор.

Ще одне питання – чи будуть водорості безпечні для вживання після ядерної війни? На щастя, вони природно поглинають забруднювачі з довкілля. A токсичні речовини можна зменшити до безпечних міток, запевняють дослідники.

Нагадаємо, пахви, ноги, геніталії: які частини тіла ми обнюхуємо і чому

Як повідомляв "Знай.uа", прислів'я не брешуть: медики визначили, в який день тижня найчастіше "приходить" інфаркт

Знай.ua писав, давня мумія "розповіла" дослідникам про чудеса медицини: такого не очікував побачити ніхто