З Івано-Франківської області прийшли тривожні новини. Тут доросла дочка з першою групою інвалідності звернулася до суду з вимогою покарати її матір, бо та не платить їй аліментів.

Про це стало відомо завдяки інформації з ухвали Тлумацького районного суду Івано-Франківської області.

До суду звернулася дівчина, яка є повнолітньою, однак із першою групою інвалідності. Вона повідомила, що не хоче жити з мамою у селі та мешкає в Івано-Франківську, проте мати припинила давати їй кошти на проживання.

Вона зазначила, що вже зверталася до родичів, священика та поліції, щоб ті "надоумили" матір платити аліменти дорослій дочці.

Судове засідання. Фото: скрін Ютуб
Судове засідання. Фото: скрін Ютуб

Популярні новини зараз
"Газмережі" просять встигнути до 20 травня: що потрібно зробити всім побутовим споживачам Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами З червня українці отримають нову допомогу: треба поквапитись з оформленням Українцям знову заплатять 2200 гривень: шанс підготуватися до зими
Показати ще

Заявниця переконувала суд, що мати "ігнорує її, не цікавиться її станом здоров'я, залишила її без засобів для існування, як особа з інвалідністю першої групи, що завдає їй моральної та фізичної шкоди".

На суді дівчина підтвердила, що вона не є недієздатною і отримує пенсію. Жодних документів, за якими мати мала б платити їй аліменти, у неї немає.

Судове засідання. Фото: скрін youtube
Судове засідання. Фото: скрін youtube

Мати заявниці на суді пояснила, що мешкає у селі. Її дочка не хоче жити з нею і постійно потребує грошей на утримання. Раніше мати давала кошти та продукти харчування, однак останнім часом вона не має скільки грошей, як вимагає дочка. Жінка додала, що хотіла б допомогти дочці харчовими продуктами, проте вона не пускає її до квартири в Івано-Франківську.

За даними суду, мати заявниці має третю групу інвалідності та виховує двох неповнолітніх дітей.

Що вирішив суд

Суд заслухав обидві сторони та закрив справу, оскільки не знайшов у діях матері жодного порушення.

Рішення суду, скріншот: Тлумацький районний суд Івано-Франківської області
Рішення суду, скріншот: Тлумацький районний суд Івано-Франківської області

"Таким чином, вважаю, що у даній справі про адміністративне правопорушення не доведено поза всяким розумним сумнівом факт скоєння матір'ю домашнього насильства, а тому суд приходить до висновку про відсутність у її діях події та склад даного адміністративного правопорушення, що є підставою для закриття провадження за справі на підставі п. 1 ч. 1 ст. 247 КУпАП", - йдеться у поясненні суду.

Нагадаємо, за три місяці – 136 мільйонів гривень штрафів: за що карають українців.

Раніше повідомлялося, за що банк блокує рахунок або накладе штраф: читайте уважно та будьте обережні.

Також, пенсійні зміни в Україні 2024 року: як отримати заслужений відпочинок вчасно.