Уряд Республіки Польща отримав пропозицію від генерала Вальдемара Скшипчака, яка має на увазі депортацію всіх чоловіків-уклоністів з України назад додому. На його думку, це допомогло б ЗСУ провести мобілізацію.

У Центрі урядової інформації відповіли, як уряд Дональда Туска ставиться до цієї ідеї.

Про це стало відомо завдяки повідомленню польського видання "Onet Wiadości", яке цитує слова генерала.

Генерал Вальдемар Скшипчак, фото: Facebook
Генерал Вальдемар Скшипчак, фото: Facebook

Польський генерал Вальдемар Скшипчак пояснив, що Україні потрібно допомогти з мобілізацією, зокрема депортувати з ЄС українських чоловіків, які ухиляються від служби в армії.

Популярні новини зараз
Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається" Діставайте велосипеди: перевізники готуються підняти ціни на проїзд відразу на третину Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру
Показати ще

"Це має бути ініціатива урядів у Варшаві, Парижі, Празі і де б вони не були. Ці уряди мають допомогти Києву їх депортувати", - сказав він.

Відео з Варшави, скріншот: Telegram-"Труха"
Відео з Варшави, скріншот: Telegram-"Труха"

Польські журналісти звернулися за коментарем до Урядового інформаційного центру.

"Що стосується питань, пов'язаних із призовом на військову службу українців, які проживають за кордоном, у тому числі на території Польщі, ми знаємо про ситуацію, що склалася, і про проблему, яку вона створює для української сторони. Ми розглядаємо, як ми можемо підтримати українську сторону. Вважаємо, що оптимальним рішенням було б врегулювання цих питань на європейському рівні", - йдеться у заяві Міністерства закордонних справ Польщі.

ТЦК, мобілізація: фото Уніан
ТЦК, мобілізація: фото Уніан

За інформацією, отриманою в Міністерстві внутрішніх справ Польщі, "ніякої роботи в цьому напрямку в МВС не ведеться".

У листопаді 2023 року видання ВВС, посилаючись на дані Євростату, повідомило, що з початку повномасштабної війни 650 000 чоловіків призовного віку виїхали з України до ЄС.

Нагадаємо, Олександр Мусієнко розповів, які ракети нам можуть передати разом із F-16 і чому це важливо.

Раніше повідомлялося, всіх, хто не хоче воювати нардеп, закликав пірнати в Тису: "Шукай інше громадянство".

Також, вручення повісток відбуватиметься по-новому: де чекати змін.