В Україні триває війна та загальна мобілізація. В цей час кожен чоловік повинен перебувати на військовому обліку та вчасно повідомляти ТЦК про зміну облікових даних.

Якими послугами не можуть скористатися українці, які не перебувають на військоврму обліку розповів керівник практики військового права ЮК "Приходько та партнери" Іван Колганову коментарі "РБК-Україна".

Візит до ТЦК, скріншот: YouTube
Візит до ТЦК, скріншот: YouTube

Фахівець розповідає, що зараз чоловік без військово-облікового документа не може працевлаштуватися чи вступити до навчального закладу.

"Приймати на роботу або зараховувати на навчання громадянина можна лише після підтвердження того, що він перебуває на військовому обліку. Також і щодо перетину державного кордону є обов'язкова вимога наявності військово-облікового документа", – розповідає Колганов.

Популярні новини зараз
"Війна на території росії": відомий астролог назвав час, коли Україна відчує мир Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

Тобто будь-які державні установи й організації зобов'язані перевіряти усі документи при прийомі на роботу, в іншому випадкуроботодавцю загрожує штраф.

Кожен чоловік протягом тижня після прийому на роботу, навчання або звільнення, повинен повідомити ТЦК про зміну облікових даних призовників, військовозобов'язаних і резервістів.

Без військового квитка також не можна стати на облік у центрі зайнятості.

Мобілізація. Фото: Youtube
Мобілізація. Фото: Youtube

Юрист пояснює, що в деяких випадках військові документи вимагатимуть і в лікарнях.

В той же час, лікарі не мають права відмовляти у наданні термінової допомоги без військового квитка.

Нагадаємо, портал Знай інформував, "Або працюєш, або воюєш": чоловікам можуть запропонувати альтернативу армії

Раніше на порталі Знай повідомлялося, Сергій Притула пояснив, чому українці не поспішають у військкомат: "Коли до тебе ставляться як до худоби..."

Також, наш портал інформував, "Всі, хто ще не...": зміни в мобілізації ще не прийняли, але українців вже запрошують у ТЦК