Політик, волонтер і засновник благодійного фонду Сергій Притула розповів про головну проблему у мобілізації в Україні. Підводячи підсумки року, він зазначив про те, що тим людям, які займають керівни посади у Міноборони, при роздачі повісток потрібно перш за все пам'ятати про людську гідність.

Про це він розповів в інтерв'ю "24 каналу".

Сергей Притула, фото: скриншот из видео
Сергей Притула, фото: скриншот из видео

Сергій вважає, що військовому керівництву треба негайно змінити політику мобілізації, і замість примусу та сили ставитися до чоловіків із повагою, а не як до худоби.

"Мені б хотілося щоб у голові нашим дезіжнмейкерів в країні повернулося усвідомлення і розуміння слова - гідність. Ми почали запихати цого в одне місце. Це я про ті відео, де працівники ТЦК пакують людей застосовуючи грубу силу та зброю", - зазначає очільник олного з найбільших благодійних фондів країни.

Популярні новини зараз
Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Новий закон про мобілізацію: чи позбавлять українців житла за неявку по повістці Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

Сергій Притула. Фото: скрін youtube
Сергій Притула. Фото: скрін youtube

Він вважає, що таким чином в українців ніяк не прокинеться мотивацію йти захищати свою країну, адже така політика ТЦК робить службу у Збройних Силах не честю, а покаранням.

"Трошки більше поваги до людей, тоді у них з'явиться бажання спілкуватися із військовою машиною. Всі дорослі люди і мають нести певну відповідальність", - говорить Притула.

Він також вважає, що людям, яких хочуть мобілізувати, повинні давати деякий час для того, щоб закрити всі свої справи у тилу. Мова іде про оформлення документів, наприклад заповіту, адже не відомо, чи взагалі боєць повернеться додому.

"До людей потрібно ставитися із повагою, а коли до тебе ставляться як до худоби - це не мотивує", - додав Сергій.

Нагадаємо, українець ухилився від мобілізації, думаючи, що "туберкульоз" його врятує: суд вирішив інакше

Як повідомляв "Знай.uа", українцям блокуватимуть кошти на картках за неявку в ТЦК: хто може потрапити до "чорного" ; перелік

Знай.uа писав, військкоми масово перевіряють чоловіків у громадському транспорті – перевізники не хочуть виїжджати на маршрути