В Україні останніми днями дуже активно обговорюється проект закону про зміну мобілізаційних процесів.

Новий законопроект про мобілізацію, звичайно ж, доопрацьовуватиметься. Вже зараз є заяви, що деякі позиції у документі не можна допустити. Втім, чоловікам уже зараз слід оновити дані до ТЦК та СП, якщо вони ще цього не зробили. Про це в ефірі телемарафону заявив начальник служби зв'язків із громадськістю командування Сухопутних військ ЗСУ Володимир Фітьо.

Мобілізація, скріншот: Youtube
Мобілізація, скріншот: Youtube

"Я вам можу сказати, як це працює зараз. Нині нічого не змінилося. Усі, хто ще не оновив свої дані до ТЦК та СП, це потрібно зробити”, - зазначив він.

Наразі мобілізаційний процес ще не встиг змінитися, все працює як і раніше. Призовний вік перебуває у проміжку між 18 та 60 роками. Мобілізація відбувається поки що від 27 років. Незабаром, якщо зміни буде ухвалено, до складу ЗСУ зможуть брати хлопців від 25 років.

Популярні новини зараз
Українським водіям загрожує чималий штраф: через що можна залишитись без грошей у воєнний час В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись Фанати засудили Могилевську за заохочення доньки: "Не зробили висновків..." ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити
Показати ще

Мобілізація, скріншот: Youtube
Мобілізація, скріншот: Youtube

Експерти вважають, що зміни до закону про мобілізацію є важливим кроком для посилення обороноздатності України в умовах війни з російським агресором. Однак військове керівництво та уряд зіткнулися з величезною критикою через подібні кроки.

Нагадаємо, українцям блокуватимуть кошти на картках за неявку до ТЦК: хто може потрапити в "чорний" перелік

Як повідомляв "Знай.uа", військкоми масово перевіряють чоловіків у громадському транспорті – перевізники не хочуть виїжджати на маршрути

Знай.uа писав, українцям заплатять за повернення додому: хто і скільки може отримати