Для всіх наших дорогих та шанованих читачів, які уважно стежать за цифровою трансформацією державних послуг, є цікаві новини. Виявляється, що в найближчому майбутньому через додаток "Дія" можна буде лише подавати заяву до РАГСу, але ще й одружуватися.

Про це стало відомо завдяки заяві міністра "Мінцифри" Михайла Федорова в ефірі телемарафону.

Михайло Федоров / фото: прес-служба Мінцифри
Михайло Федоров / фото: прес-служба Мінцифри

За його словами, послуга буде повністю безпечною, але потрібно буде пройти декілька етапів верифікації. Сама церемонія проходитиме за допомогою відеозв'язку.

Він додає, що це буде "унікальна для всього світу послуга". А також що це дозволить військовим одружитися дистанційно. Крім того, у додатку планують запустити кабінет пацієнта, щоб люди могли швидше отримувати інформацію про запис до лікаря, рецепти тощо.

Популярні новини зараз
За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям Діставайте велосипеди: перевізники готуються підняти ціни на проїзд відразу на третину Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути
Показати ще

Також Федоров запевнив, що через "Дію" не видаватимуть повістки, а також не планують проводити вибори. Наразі через "Дію" вже можна подати заяву на шлюб.

Додаток "Дія". Фото скріншот з Youtube
Додаток "Дія". Фото скріншот з Youtube

Шлюб в умовах воєнного стану

У разі військового стану особливий порядок реєстрації шлюбу передбачено для:

- військовослужбовців;
- працівників поліції;
- нацгвардійців;
- представників інших військових формувань, утворених відповідно до закону України;
- працівників закладів охорони здоров'я.

Зокрема це дає можливість зареєструвати шлюб за добу або без присутності одного з партнерів. Передбачено також можливість реєстрації шлюбу на підставі акта про укладення шлюбу, який укладає безпосередній керівник командир вищевказаних осіб.

Факт реєстрації може засвідчуватися актом про укладення шлюбу, який складає командир військовослужбовця, скріплює печаткою органу чи військового формування та передає до ГРАЦС.

Нагадаємо, глави ОВА саботують впровадження національної програми систем оповіщення населення, - Сергій Устинов.

Раніше повідомлялося, "Київстар" залишив клієнтку без грошей і заблокував у мережі: "Отримаєш х** за щоку".

Також, українцям дозволили оплачувати лише 25% від комунальних платіжок: кому дадуть знижку.