Українським школярам та їхнім батькам навряд чи сподобається ця новина, але тепер, 17-річні хлопці, які тимчасово проживають за кордоном, зобов'язані повернутися в Україну і відвідати військкомат.

Про це повідомив представник Полтавського територіального центру комплектування та соціальної підтримки Роман Істомін.

Роман Істомін / фото: скріншот відео у Facebook
Роман Істомін / фото: скріншот відео у Facebook

За його словами, українських школярів про це сповіщатимуть навчальні заклади, в яких вони зараз навчатимуться:

"ТЦК сповіщають навчальні заклади, і навчальні заклади направляють юнакам. Ми, ТЦК, не сповіщаємо окремі повістки на вулицях цих юнаків, не сповіщаємо за адресами проживання. Ми працюємо в штатному режимі. Тобто ми не надсилатимемо. листи за кордон про те, що він має з'явитися. Загалом, так, він має прибути в Україну, якщо він досі громадянин України, він підлягає приписці."

Популярні новини зараз
Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

Проїзд для школярів, фото zn.ua
Проїзд для школярів, фото zn.ua

Процедура приписки до призовних дільниць передбачає, що підлітки чоловічої статі, які досягли 17 років, мають отримати приписне посвідчення, що підтверджує, що вони стали на військовий облік. Приписка здійснюється щорічно протягом січня – березня для тих, кому цього року виповнюється 17 років.

У разі неявки до центру комплектування без поважних причин, громадяни підлягатимуть адміністративній відповідальності у вигляді штрафу.

Українці відреагували на ситуацію, що склалася, зовсім безрадісно, ​​зазначивши, що ті, хто вже поїхав, навряд чи повернеться. Тим більше, з огляду на такі вимоги.

Коментарі під постом / фото: скріншот Facebook
Коментарі під постом / фото: скріншот Facebook

Варто нагадати про посилення мобілізації: Верховна Рада підтримала новий законопроект

Також наш портал повідомляв всіх, хто не хоче воювати нардеп закликав пірнати в Тису: "Шукай інше громадянство"

Крім того, ми писали про те, що Тищенко знущався з простих людей, коментуючи мобілізацію.