7 лютого Верховна Рада ухвалила у першому читанні законопроєкт про посилення мобілізації в Україні. Однак до другого читання його текст ще зазнає суттєвих змін.

Про це повідомив Голова парламентської фракції "Слуга народу" Давид Арахамія.

Співробітник ТЦК. Фото: скрін youtube
Співробітник ТЦК. Фото: скрін youtube

Він повідомив, що до другого читання депутати будуть працювати над рядом змін у законопроєкті про мобілізацію які будуть стосуватися зокрема:

1. Людей з інвалідністю і тих, хто за ними доглядає. Депутати планують залишити все в редакції чинного законодавства.

2.Нардепи обов'язково переглянуть підхід до мобілізації аспірантів. Фінального рішення ще немає, а тому вони будуть шукати компроміс.

3. Для більшості у Верховній Раді є неприйнятними блокування особистих рахунків громадян, а тому робота буде спрямована на перегляд цього обмеження.

Популярні новини зараз
Не просто оновити дані у ТЦК: чоловіків попередили, що буде потім Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти
Показати ще

Візит до ТЦК, скріншот: YouTube
Візит до ТЦК, скріншот: YouTube

Арахамія повідомляє, що ці три питання вже знаходяться в роботі.

"Маємо збалансувати інтереси військового командування, бізнесу і громадян. Завдання не з легких, роботи буде багато", - додає Голова фракції "Слуга народу".

Поки на теперішній час не відомо, коли депутати плануть розглянути закон про посилення мобілізації у другому читанні.

Раніше портал Знай повідомляв, вручення повісток відбуватиметься по-новому: де чекати змін.

Також наш портал інформував, військовозобов'язаним дадуть лише 3 дні: завадить лише стихійне лихо.

Крім того, ми писали, "Запитали військовий квиток, запакували та відвезли": адвокат розібрав новий закон про мобілізацію.