Лікарі львівського Першого медичного об'єднання вперше провели унікальну операцію для Львова.

То була кісткова виплантація. І не проста! Дорослій людині вперше вживили слуховий апарат прямо в мозок. "Щасливчиком" виявився 47-річний воїн ЗСУ Юрій. Ряд контузій на фронті позбавили його майже повністю слуху.

Операція воїну ЗСУ, фото: Facebook
Операція воїну ЗСУ, фото: Facebook

"Внаслідок неодноразової поразки вибуховими хвилями пошкоджень отримав слуховий нерв воїна. Згодом чоловік зовсім перестав чути на праве вухо, а на ліве - слух знизився аж до 30%. Один із побратимів Юрія, який лікувався у дорослій лікарні Першого медоб'єднання Львова порадив йому звернутися до наших фахівців", - заявляють лікарі.

Щоб швидше повернути чоловікові здатність чути та можливість повернутися на передову, медики вирішили здійснити операцію "BAHA" з коротким реабілітаційним періодом.

Популярні новини зараз
Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду Не просто оновити дані у ТЦК: чоловіків попередили, що буде потім Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

Операція воїну ЗСУ, фото: Facebook
Операція воїну ЗСУ, фото: Facebook

Вони вживили Юрію в кістку черепа спеціальний імплант із магнітом, який передає звукові хвилі слуховому нерву.

Через місяць, коли рана загоїлася, над вухом встановили процесор. Завдяки цій технології захисник знову почув. І що найдивовижніше – він повернувся до ладу, щоб продовжувати захист України.

Нагадаємо, у шлунку - знахідка для колекціонера: лікарі дістали з чоловіка 2 кілограми кришок, монет та каміння

Як повідомляв "Знай.uа", чому травматологи радять звертатися до психотерапевта, якщо ви любите "клацати" суглобами

Знай.ua писав, при яких симптомах потрібно бігти в лікарню через можливий рак