Транспортні засоби українців планують зареєструвати до ТЦК та заборонити переміщати між областями, а також продавати. Такі норми містяться у законопроєкті про мобілізацію, який ухвалили у першому читанні.

Про контроверсійні норми щодо можливості вилучення транспорту для потреб армії, розповіла народний депутат Юлія Клименко в ефірі телемарафону.

Сільськогосподарська техніка. Фото: скрін youtube
Сільськогосподарська техніка. Фото: скрін youtube

Зазначається, що законопроєкт про мобілізацію змінює концепцію військово-транспортного боргу, посилюючи його. Так, якщо раніше йшлося виключно про юридичні особи, підприємства, то тепер вилучати транспорт хочуть і у фізичних осіб-підприємців. ЗСУ та ТЦК будуть вести реєстр транспортних засобів, які заборонять переміщати між областями та продавати.

"Ці транспортні засоби будуть на обліку і якщо вони будуть в реєстрі, то вони не зможуть бути проданими, закладеними, а також пересуватися між областями. Це дуже контроверсійні пропозиції", - зазначила народний депутат.

Популярні новини зараз
"Війна на території росії": відомий астролог назвав час, коли Україна відчує мир Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

Сільськогосподарська техніка. Фото: скрін youtube
Сільськогосподарська техніка. Фото: скрін youtube

На думку Юлії Клименка, це може паралізувати роботу фермерських господарств, особливо невеликих, де не було транспорту.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, "Запитали військовий квиток, запакували та відвезли": адвокат розібрав новий закон про мобілізацію.

Також наш портал інформував, розширення повноважень ТЦК та мобілізація чоловіків з ІІІ групою інвалідності: омбудсмен розповів, до чого готуватися.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, "Запитали військовий квиток, запакували та відвезли": адвокат розібрав новий закон про мобілізацію.