Глава Міноборони США Ллойд Остін нещодавно був терміново госпіталізований до Національного військово-медичного центру імені Уолтера Ріда у зв'язку з гострими проблемами із сечовидільною системою.

Про це у вівторок повідомив представник Пентагону Пат Райдер на регулярному брифінгу на сайті міністерства. Згідно із заявою, голова військового відомства США потрапив до лікарні напередодні увечері. Під час його відсутності обов'язки міністра тимчасово виконуватиме перша заступник Кетлін Гікс.

Ллойд Остін, скріншот: YouTube
Ллойд Остін, скріншот: YouTube

Пан Райдер наголосив, що про госпіталізацію Ллойда Остіна було негайно поінформовано Білий дім, Конгрес США та керівництво Об'єднаного комітету начальників штабів.

Крім того, Національний військово-медичний центр оприлюднив власну заяву, в якій повідомив, що після серії різних тестів міністра оборони було переведено у відділення інтенсивної терапії для ретельного спостереження та підтримуючого лікування.

Популярні новини зараз
Українці ломляться у ТЦК перед ухваленням нового закону про мобілізацію: але добровольцями "майже не пахне" Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Тіна Кароль пішла у відрив без одягу та зі склянкою: "Я зцілюю себе"
Показати ще

Ллойд Остін та Рєзніков. Фото: скриншот з відео
Ллойд Остін та Рєзніков. Фото: скриншот з відео

Згідно з лікарями, поки неможливо точно сказати, як довго пан Остін перебуватиме у стаціонарі. Однак наголошується, що гостра проблема з сечовивідною системою ніяк не вплине на очікуване повне лікування міністра від раку простати, з яким він бореться з початку року.

Ллойд Остін перебував у цьому ж медичному закладі з січня через ускладнення після операції з видалення ракової пухлини. І вже тоді виник гучний скандал через те, що, як виявилось, ні президент Байден, ні вищі чиновники Білого дому спочатку не знали про госпіталізацію глави Пентагону.

Нагадаємо, США пообіцяли завдати ядерного удару першими, але є нюанс

Як повідомляв "Знай.ua", пенсіонерів попередили - чи зникнуть виплати після заборони від США: "Одразу після..."

Знай.ua писав, криза в США: Техас поставив ультиматум, вимоги Байдена не виконують, кордон береться під повний контроль