У мережі вибухнув черговий скандал довкола сумнівних закупівель для навчальних закладів Києва.

Цього разу під приціл критики потрапило Управління освіти Дарницької райдержадміністрації та його контракт із фірмою "Гранат" на постачання оброблених фруктів та овочів вартістю 11,5 млн. гривень. Про це пишуть журналісти "Наші гроші". Незважаючи на те, що ціни на більшість товарів у цьому тендері відповідали ринковим, одна позиція викликала особливе обурення громадськості. А саме – закупівля 882 кг сушеного чорносливу без кісточок за вражаючою ціною 420 гривень за кілограм!

Пиріг з чорносливом, скріншот: YouTube
Пиріг з чорносливом, скріншот: YouTube

Для порівняння, у торгових мережах типу АТБ або Ашан аналогічний продукт коштує 290–330 грн/кг. Ще цікавіше, що ця ж фірма "Гранат" продає чорнослив для інших освітніх управлінь Києва приблизно вдвічі дешевше.

Низькі ціни на чорнослив можна побачити і у Дніпрі, Славутичі чи Ковелі – 150-220 грн/кг. Тобто маржа для постачальника у разі Дарниці може досягати навіть 300-500 тисяч гривень! Експерти вказують на низку штучних бар'єрів, через які до торгів ніхто, окрім "Гранату", не зміг приєднатися. Зокрема, вимога надати паспорти на два власні холодильники або договір оренди таких холодильників із зазначенням серійних номерів.

Популярні новини зараз
"Відрізати два міста, прикриваючись миром": відомий екстрасенс визначив плани росії на травень 2024 Гарчать та кусають оточуючих: серед підлітків шириться дивна субкультура Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило
Показати ще

Ціна на чорнослив, фото: "Наші гроші"
Ціна на чорнослив, фото: "Наші гроші"

Але що найцікавіше, це те, що керівник Управління освіти Дарницької РДА Євген Списовський неодноразово звинувачувався в махінаціях з бюджетними коштами...

Нагадаємо, шикарне життя за бюджетні гроші: голова спортивного клубу ЗСУ ховає дорогий автопарк та елітні маєтки

Як повідомляв "Знай.ua", чиновники витратили 3,7 млрд на автомобілі: віддали перевагу джипам, пікапам і кросоверам.

Знай.ua писав, більше 6 млн з гаманців киян: у Кличка на солідну суму придбають запчастини для автопарку