Щоб ефективно протистояти російським окупантам, Україні необхідно мобілізувати та підготувати щонайменше 250 тисяч воїнів, а також знищувати по 10 тисяч живої сили ворога щомісяця. Такої думки дотримується командир батальйону "Вовки Да Вінчі" Сергій Філімонов.

Про це Філімонов розповів українській журналістці в одному з недавніх інтерв'ю, яке є доступним для перегляду в мережі YouTube.

За словами офіцера, поки Україна не має зброї, яка вже зараз може змінити хід війни.

Сергій Філімонов, скріншот: YouTube
Сергій Філімонов, скріншот: YouTube

"Я його не бачу, нам би по зброї зараз мати баланс із росіянами. Тому що спочатку у нас була перевага у використанні дронів за рахунок технологічності, тактики їх застосування. Поки що цієї переваги немає. Проблема в тому, що Росія виробляє на місяць 100 ракет і 300 дронів типу "шахед" і нам потрібна така зброя, якщо ми хочемо вигравати. Якщо наші партнери хочуть, щоб ми вигравали, вони повинні нас забезпечити ракетами великої дальності і дати нам бити територією ворога, їхніми військовими об'єктами та логістичними шляхами" , - Наголосив Філімонов.

Популярні новини зараз
З'ясовуватимуть після конфіскації: адвокат розповів, як "забиратимуть" авто на користь ЗСУ ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити Субсидії вам не бачити: що не враховують українці, звертаючись по допомогу Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

Наразі триває війна, де більше задіяний людський ресурс та нарощується використання сучасних технологій, зазначає він.

Мобілізація. Фото: Youtube
Мобілізація. Фото: Youtube

"Я говорю про те, що є підрозділи, які дуже сильно бережуть свій особовий склад. Є підрозділи, які його багато втрачають. Але, на щастя, поки ми можемо робити так, щоб співвідношення на кожній ділянці фронту, воно було три до одного, 10 до 1. Тобто, 10 вбитих росіян за одного нашого бійця. Війна м'ясна, яка стає більш технологічноб. Обидві сторони активно застосовують БПЛА дуже ефективно. Але у росіян дуже багато артилерії и дуже-дуже багато м'яса, дуже багато зеків, які не закінчуються", - підкреслив командир батальйону.

Офіцер зазначив, що зараз дуже важливий етап війни для української армії та всієї української нації.

"Ми повинні зробити все, щоб поповнити армію, навчити людей. Відстояти поки те, що у нас є, ті 82% території і далі якнайбільше послабити ворога", - підкреслив Філімонов.

На думку офіцера, українці мають бути готовими до того, що війна до повної перемоги над ворогом може тривати довго.

"Ми повинні розуміти, що Путін і Росія якраз розраховують на наше виснаження, на виснаження наших партнерів. Вони реально готують людей, що вони воюють на виснаження. Їм дуже важливо мати якийсь умовний світ чи умовне перемир'я з нами, щоб підготуватися, виправити помилки, підготувати свій особовий склад, озброїтися та напасти з новими силами", - зазначив Філімонов.

Він зазначив, що Україні не потрібно жодного умовного миру чи перемир'я з ворогом, а треба постійно нарощувати кількість знищеного особового складу російських окупантів.

Нагадаємо, нардеп знайшов, кого мобілізувати насамперед: їх десятки тисяч.

Раніше повідомлялося, що програміст раптово став машиністом "Укрзалізниці", але за кордон його не випустили: від в'язниці його врятувало лише "одне".

Також, де б ти не був, але маєш приписатися: ТЦК вже відчиняють двері для школярів.