У сусідній Польщі, де "сховалися" і буквально врятувалися від війни мільйони наших співвітчизників, є політична сила, яка відкрито виступає за вихід Польщі з Євросоюзу, критикує розміщення військ НАТО в країні і найтривожніше - агітує за покращення відносин з росією.

На кордоні з Україною польські протестувальники висипали на дорогу зерно з кількох українських фур. Цю "акцію" організував Рафа Меклер.

Про це стало відомо завдяки повідомленню Центру протидії дезінформації.

Акція польських "фермерів", скріншот: YouTube
Акція польських "фермерів", скріншот: YouTube

Акцію протесту організував Рафал Меклер - один із натхненників протестів, власник логістичної компанії та лідер люблінської організації маргінальної партії "Конфедерація". У рамках цього протесту учасники висипали на дорогу українське зерно з кількох фур.

Популярні новини зараз
Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

Акція польських "фермерів", скріншот: YouTube
Акція польських "фермерів", скріншот: YouTube

"Ця політсила виступає за вихід Польщі з ЄС, критикує розміщення військ НАТО в країні та агітує за покращення відносин із РФ. Партія не має широкої підтримки поляків. Сам Меклер балотувався у 2019 році до Сейму, але невдало. Чергова акція Меклера очевидно відповідає інтересам Росії, яка зацікавлена ​​у конфлікті між українцями та поляками та зменшенні підтримки України з боку ЄС. Крім того, ця акція стала в нагоді напівкримінальним польським колам, підозрюваним у рейдерських схемах на ринку перевезень до ЄС", - розповіли в ЦПД.

Акція польських "фермерів", скріншот: YouTube
Акція польських "фермерів", скріншот: YouTube

Також додали, що деструктивні дії окремих політиків не повинні впливати на партнерські та добросусідські відносини України та Польщі.

Нагадаємо, Антон Малєєв розповів, що стоїть за блокадою польських перевізників на кордоні – інтереси Польщі чи кремля.

Раніше повідомлялося, Олег Постернак пояснив, чому питання з Польщею та українським зерном слід закрити до вступу до ЄС.

Також, "Букетно-цукерковий період у нас минув": ідеолог попередив про наслідки конфлікту з Польщею через зерно.