На Полтавщині чоловіку вручили 18 повісток. Кожного разу йому вдавалося уникнути мобілізації навіть попри те, що його визнали придатним до служби.

Про цей випадок розповів на брифінгу начальник служби зв’язків з громадськістю Полтавського обласного ТЦК та СП Роман Істомін.

Зазначається, що житель Полтавщини 16 разів приходив до ТЦК, однак військова частина відмовлялись брати його на службу і через деякий час знову присилали повістку.

Мобілізація. Фото: скрін youtube
Мобілізація. Фото: скрін youtube

Чоловік пояснює, що останні кілька разів його у військкомат возив підполковник, однак його все-одно вертали додому, а тому останні дві повістки він вирішив просто проігнорувати.

Популярні новини зараз
Кому як пощастить: ПриватБанк виплатить клієнтам від 150 до 5000 грн У коханні чекають справжні випробування: яким знакам зодіаку краще забути про стосунки Українці зможуть отримати грошову компенсацію: кому слід звернутися до відділення "Ощадбанку" Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Через це суд визнав його ухилянтом та засудив до чотирьох років позбавлення волі. Через те, що чоловік визнав вину, суд замінив йому реальне покарання на два роки іспитового.

"Наголошував на безладі у системі ТЦК, стверджував, що у його військовому квитку, який зберігається у працівників ТЦК, не відображена вся інформація щодо його обліку, а натомість працівники ТЦК постійно виправляють у ньому дати замість внесення дійсної інформації. Усе наведене вплинуло на нього та стало наслідком того, що останні два рази він дійсно не з’явився за повістками", - йдеться у рішенні суду.

Мобілізація, фото: Unian
Мобілізація, фото: Unian

З'ясувалось, що після того, як чоловіка визнавали придатним, його відправляли до навчального центру, а вже там розвертали назад додому через стан здоров'я.

"У навчальному центрі відбирають, не можна привезти аби кого і запихнути в навчальний центр. Там є свій відбір. І громадянин там спілкується без присутності представника ТЦК. Тобто, що він там казав, ми не знаємо. Можливо, вдавав епілепсію, можливо, казав, що в нього тиск постійно високий. Але загалом, згідно з чинним законодавством, він придатний до військової служби. Було лише рішення, що навчальний центр відмовляється його приймати. Через це він отримував повістку на наступну дату", – пояснив Істомін.

Раніше портал Знай повідомляв, вручення повісток відбуватиметься по-новому: де чекати змін.

Також наш портал інформував, військовозобов'язаним дадуть лише 3 дні: завадить лише стихійне лихо.

Крім того, ми писали, "Запитали військовий квиток, запакували та відвезли": адвокат розібрав новий закон про мобілізацію.