Песимістичний сценарій передбачає, що у зимовий період українці можуть залишатися без світла більшу частину доби. Про це заявив голова Бюро комплексного аналізу та прогнозів Сергій Дяченко у коментарі для "Українського Радіо".

Фахівець заявив, що на опалювальний сезон 2024-2025 є як позитивний сценарій з електропостачання, так і негативний, що передбачає триваліші відключення.

Відключення світла. Фото: скрін youtube
Відключення світла. Фото: скрін youtube

Якщо енергетики зроблять все можливе для ремонту та усунення пошкоджень, то на споживачів очікує ситуація приблизно та ж, що і взимку 2022-2023 років, коли росіяни почали знищувати енергосистему. Це оптимістичний сценарій, за якого відключення будуть від 4 до 8 годин на добу.

Другий сценарій – по 4-8 годин на добу зі світлом. Тобто відключення може бути по 16-20 годин. Це може статися, якщо противник продовжуватиме знищувати енергооб'єкти.

Популярні новини зараз
Доплата 944 грн: хто з пенсіонерів може розраховувати на допомогу Мобілізованим оголосили важливе нововведення Немає дітей, тому що неправильно "чірікаєтесь": пара була в шоці від вердикту лікарів Сніг, мінусова температура та сильний вітер: синоптикиня розповіла, чи буде рання зима восени 2024 року
Показати ще

Енергетика. Фото: скрін youtube
Енергетика. Фото: скрін youtube

"Але якщо остаточно зруйнуються теплові електростанції, гідростанції, то буде песимістичний сценарій ― ми матимемо електроенергію протягом 4-8 годин", - заявив Сергій Дяченко.

Втім, повністю залишити Україну без світла не вийде, бо є джерела енергії, які дуже важко зашкодити. Це звані блок-станції, а також атомні електростанції.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, пільговий тариф на електроенергію: як його підключити та скільки можна заощадити.

Також наш портал інформував, вас обманює не обленерго, а лічильник: звідки можуть братися зайві кіловати.

Крім того, інформаційний портал "Знай" повідомляв, "Світло є, але не розслабляйтеся": українців закликають перестрахуватися на випадок раптових блекаутів.